Skäret dag 1

Idag ska jag och Chris åka tll Skäret och träffa pappa och Maria över helgen. Tycker då det passar bra med lite bilder från vår senaste resa dit. Här är dag ett!När vi kom fram till stugan packade vi upp och upptäckte denna stora kontrast mellan Saras och Christoffers medhavda litteratur.Blev lite hammockhäng efter den långa resan.Och så lite random aktiviteter i trädgården. Här provade jag och Sara om den där mellanstadiegrejen fortfarande funkade, när man skulle få den andra att böja sig genom att trycka bak dens handleder. Funkade bättre förr.Classic Raz-akrobatik.Selfie genom coola brillor.
 


Sen satte herrarna igång med middagen. Det var Raz matdag idag.Det blev pasta rosso. En vegetarisk spagetti med köttfärssås-variant ungefär.Sara började hugga in på sin Knep & knåp-tidning.


Raz försökte lite diskret kontrollera att svaren var rätt, mycket lärarmässigt.


Ett mycket bra porträtt av den skönsjungande koltrasten vi hade i trädgården. Det är den lilla svarta pricken nästan högst upp i det vänstra trädet...


Dagen avslutades i soffan med vår favvoaktivitet Buzz.

Day 20: In your bag


I min följeslagarrygga har jag:
 
1. En rätt så ful plånbok från Ullared
2. Tandställningsgummiband som nu för tiden används som osynliga tofsar
3. Icke osynliga tofsar
4. Snobbennäsdukar!
5. Bok
6. Penna
7. Lypsyl
8. Organicup
9. Tuggummi
10. Handdesinfektion
11. Nycklar
12. Busskort
13. Skoskavsplåster (mina fötter är specialdesignade för att få skoskav)
 
Och så lite andra saker till och från!

Midsommarfirande

På midsommar åkte pappa och Maria till Skäret, så jag och Chris fick låna deras hus. Jessi, Sara, Raz och Davide kom över för lite firande.Den storslagna midsommarbuketten som vi plockade på oss runt huset.Gjorde bål för första gången ever. Grejade i köket.Skippade midsommarklassikerna och körde tortillapizzor istället.Det var en rätt grå dag, men just här kikade solen fram och sabbade bilden.Davides första midsommarfirande.Jessi hade jobbat och blev lite sen, men här kom hon äntligen!Fina Stenungsund."Wow, solen tittar fram, ska vi äta ute? Vi satsar!"
 


Åh, så gött vi hade det där en stund!Sara hade gjort en egen pysselkrans!Chriz.Chris delikata pizza.The brunettes.Jessis nya favvomin.Märkte att det började mörkna lite, och snart såg himlen ut såhär."Oh naj", hann vi alla tänka......innan vi mitt i måltiden fick springa in med allt igen. Det var rätt desperat av oss att gå ut i den lilla solglimten egentligen, för det var ju såhär vädret skulle se ut den dagen enligt rapporterna.Sen blev det tårta inomhus i alla fall.Vi hade även gjort lingonhavrerutor från den gamla klassiska boken Sju sorters kakor. Raz kände dock inte igen receptet och erkände att han lite skeptiskt undrade vad detta var för new age-grej av oss.Jessi frågade om jag ville fota hennes tårtbit för att den var så perfekt. Det ville jag.Sen blev det en spelstund. Vi provade appen Charades.Davide fick alltså förklara ordet som Raz höll upp i pannan, och så skulle Raz gissa. Jag och Chris blev rätt ägda av de andra lagen.Sen en omgång plump.
 
 
Jessi och Davide vann, och sen åkte han och Raz hem medan vi andra kröp till kojs!

Day 19: Heart

Som tur är har jag fotat en del hjärtbilder i mina dar. Ett perfekt motiv när man inte har något annat att fota!

Day 18: Weird

 

Blåbärsskogen

Jag och Chris bor för tillfället i pappas och Marias hus i Stenungsund eftersom de semestrar i Skäret. Känns mycket vuxet. Igår tog vi en tur till en naturstig som Chris brukade vandra i sina grundskoledagar. Han frågade mycket försiktigt om jag ville åka dit eftersom jag inte brukar vara den största promenadentusiasten. Men när det är i skogen är det ju inte så illa tycker jag, så det blev ett ja. Mycket bra beslut, för det var så roligt! Plus, lyckan när vi hittade blåbär, som att hitta en skatt ungefär! :DDD 

Day 17: Library days

Jag skulle vilja säga att jag har haft många fina, intellektuella, egna stunder i biblioteket, för det är ju verkligen ett ställe som ger goda förutsättningar för något sådant. Men jag har mest flamsat, slösurfat, spelat Hot dog Bush och skrattat i vårt kommun-/gymnasiebibliotek. Det är väl det gymnasielivet går ut på, fast inte bibliotekslivet kanske.
 


 

Day 16: Window

Här tyckte jag att denna fönsterbild på en sjungande Melina i hotellrummet i New York passade bra. Älskar bakgrunden, eftermiddagsljuset, Melinas inlevelse och minnena från då!

Day 15: Something you read

Just nu läser jag Haruki Murakamis 1Q84-serie, denne fantastiska japanska författares storprojekt. Den utspelar sig just i Japan, och där får vi parallellt följa karaktärerna Aomame och Tengo som lever skilda liv. Till att börja med lever de i år 1984 men snart dras de in i år 1Q84, där världen är precis som vanligt men ändå inte. Man skulle kunna säga att avståndet till det övernaturliga mindre där. Aomame och Tengo dras in i en härva av märkliga saker och så småningom börjar deras berättelser flätas samman. Vet inte hur jag ska skriva mer utan att skriva allt, och dessutom har jag bara läst halva serien, så jag nöjer mig så.
 
Efter att alltså ha läst hälften tycker jag att serien är helt fantastisk. Murakami skriver finare än alla andra författare jag har läst. Det finaste tycker jag är hans helknasiga liknelser som slängs in hela tiden, och den magiska stämningen i hans böcker. Älskar realistiska berättelser med en orealistisk twist. Inte så overkligt att det blir science fiction, utan precis sådär lagom så att det blir en magisk verklighet bara. Tycker också om hur berättelsen hela tiden växlar mellan att vara lekfull och allvarlig, gullig och kuslig, James Bond-spännande och superlångsam. Där jag är nu är den oerhört fängslande, nästan som när man läste Harry Potter back in the days. I vissa stunder kan den istället vara väldigt långdragen. En gång beskrevs Tengos matlagning så ingående att jag konstaterade det faktiskt blev ett recept som man själv hade kunnat använda. Lite seg ibland alltså, vilket både är lite fint och lite störande.
 
Sammantaget tycker jag den här serien är den finaste jag läst (har i och för sig inte läst så många serier, men den är väldigt fin hur som helst) och jag rekommenderar den till alla som gillar lite konstigt och som har tålamod med några sega bitar för att sedan få hugga in på de riktiga godbitarna!
 

Inflyttningsfirande i Trollis

Första blogginlägget från en sammankomst jag själv har ordnat ihop!Hela dagen var det full fart med matlagning, städning och dukning!Becca kom en timme tidigt så hon blev pommes-chef!Sen kom resten. Äntligen äntligen fick vi träffa Jossan igen efter hennes USA-månader!Eme!


Matdags!


Det blev åter igen mina veggiefavoriter, eller Cow girl burgers som de heter enligt det coola receptet.


Full fart!


Sen var det dags för quiz. Första delen handlade om gamla barnprogram!Mycket klurigt!Ännu mer funderingar. Blev lite förvånad över hur många som hade missat Sailor Moon i barndomsåren!


Raz kunde det dock som rinnande vatten. Vi var båda trogna Sailortittare i lågstadiet. Dock fick han fundera ordentligt på nån annan fråga här.


Bestämde att det var dags för efterrättspaus.En av desserterna var bärpaj, en ny storfavorit för mig. För några helger sen var jag ensam hemma, så jag gjorde en sån här som jag åt upp helt själv den helgen.Provade även på citronmarängpaj som jag varit sugen på ända sen Bree lagade det i Desperate Housewives.Becca hade tagit med sig lite fika från studentfirandet hon var på innan också!Sen var alla fulltankade inför quizrunda två!Sista uppgiften var såhär!Det blev en mycket klurig stund.Funderingar.


Och ännu mer funderingar. Men till slut gick det riktigt bra för alla tycker jag! Dessa tog hem hela quizvinsten!

Day 14: Last thing you bought

Det sista jag köpte var något så pass spännande som huvudvärkstabletter! Det gick åt ett par stycken nere i det heta Skåne häromveckan, men nu har jag slutat vakna upp med halvhuvudvärk varje morgon och är dessutom efter detta köp rustad för ny värk. Slutet gott, allting gott.

 
Ett tips till alla ibuprofen-lovers där ute, kolla in detta märket. Funkar lika bra som Ipren, men kostar knappt hälften så mycket! Känner mig som ett riktigt ekonomiskt proffs varje gång jag köper en sån.

Day 13: Lucky

När det här temat dök upp på listan tänkte jag stryka det direkt pga vad fasiken är det meningen att man ska skriva? Vadå lucky? Men så kom jag på att jag har ju nåt här hemma i vråerna som passar perfekt på temat!
 


Nämligen ett block med mitt turord "rand" på! Hur coolt?!Nä, skoja bara. Det som är lucky med det här blocket är innehållet. Nämligen min samling fyrklöver! När vi gick till skogen med skolan i lågstadiet hittade jag en plätt med massa tre- och fyrklöver. Som ni ser norpade jag ett par stycken. När jag kom hem hamnade de i mitt rand-block och blev dessutom namngivna. Det här var i samma veva som jag precis lärt mig att skriva, som Britney Spears var min idol och som Tillbaka till vintergatan hade sin storhetstid, vilket jag tycker framgår väl här.Det finns fler sidor! Tror att jag hade två mål när jag valde namn: att det skulle vara ord jag kunde stava (se så bra jag stavade alla korta ord!) eller att det skulle vara ord jag tyckte var väldigt fina, och då fick lite av stavningskvaliteten offras istället. Mösik, särna 


Viola var ett fantastiskt fint namn tyckte jag, så två klöver fick heta så för att jag skulle få det rätt. Undrar om jag nånsin förstod att det inte blev så värst rätt ändå. Väldigt gulligt tycker jag nu i alla fall!

Trollisbesök

I våras fick vi besök i Trollis av mina båda föräldrar med respektive sällskap. Hade visst låtit bilderna falla i glömska, men tänkte att det är roligare att publicera dem nu än inte alls!En helg kom pappa och Maria på en fika. Här skulle vi precis hugga in. Ställde i förväg fram mitt påskägg med bara sånt jag inte gillar kvar, för jag visste att pappa skulle agera godisdammsugare. En annan dag kom mamma och Annika.


Med Melina och Jessi!Fick en ny bild på mig och Chris.Åt våra favvo-veggiburgare!Och Chris facebooksuccé Nutellafudge. Och så lite kladdkaka.Tog en promenad bland de nakna vårträden. Här är veckans stil by Jessi och Mellis.Vi gick ett av mina favvoställen: fågeldammen!

 
Och så var det med det!

Day 12: Favorite time

Favorittid i veckan, dygnet, året, livet? Jag kör på året! Min favorittid om året är precis i början på varje årstid. Precis när man börjar ana att det är ny årstid på gång. När en speciell fågel börjar kvittra på våren, när allt har den där nya finaste gröna färgen på sommaren (och när äckellarverna kommer och sabbar allt), när mornarna börjar bli kalla och löven gula på hösten och när man kan knäcka is på vattenpölarna på vinten - då får jag nåt slags lyckorus. Och det är ju nästan ännu finare än att bara ha en favoritårstid! Här kommer en bildrepresentant för varje ny tid på året!

 
 Extra:
 

Löser fågel-bostadsbristen

I veckan har Chris varit hos mig några dagar medan mamma och Jessi varit borta. Igår åkte vi till bygghandeln och köpte en planka. Vi hade nämligen bestämt oss för att bygga en fågelholk.
 


Kollade upp massa fakta på nätet och det verkade svinlätt! Bara att såga isär en planka och spika ihop ungefär.Visade sig dock inte riktigt stämma. För att göra en lång historia kort så var det något i varje delmoment som gick åt pipan.Vi trodde innan att det hela skulle ta kanske två timmar, men det tog två dagar. Antagligen inte för att det är särskilt svårt att bygga en fågelholk egentligen utan för att vi inte var särskilt bra på det. Kolla den snygga nödlösningen vi gjorde för att taket inte skulle läcka!Men när den kom upp blev det rätt fint ändå tycker jag! Tror inte fåglarna är så kräsna med utseendet som tur är.


Vi passade även på att sätta upp en holk som Jessica gjorde i slöjden för massa år sen. Fräsigt värre!

Day 11: Your home

Jag har inte hunnit fota vår nya lägenhet så mycket, så här kommer lägenheten som vi bodde i fram till april istället! Tror inte att jag har fått med den på bloggen nån gång.Så, detta är pretty much it. Från vänster: sovrum, matsal, vardagsrum, kök. Så mycket får man plats med i en etta!Sicken utsikt vi hade. På kvällarna flög kajor i formationer precis utanför fönstret och på nyårsafton exploderade raketerna typ tio meter ifrån oss. Men men, fjärde våningen där vi bor nu är ju också bra...

Day 10: Guilty pleasure

Vore jag missbrukare så vore jag antagligen handspritsniffare. Varje gång jag smetar ut sånt här över händerna så passar jag på att lukta ordentligt på det också. Har ingen koll på om det är så nyttigt, men förmodligen är det ingen höjdare, så det är inget jag gör ofta eller länge, men fy fasiken vad gött det är när man väl gör det. Vill alltid bara luta huvudet bakåt och utbrista "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah" när jag gör det, fast det lämpar sig inte alltid på tåget och liknande tyvärr.
Jag har alltid dragits till lite gift-aktiga dofter, typ bensin och nagellack. Och så har jag alltid älskat det gröna vingummit för att jag tycker det smakar lite toxiskt. Det är ungefär i den graden jag lever farligt, annars är mina vanor rätt harmlösa tror jag.

 

Day 9: Long exposure

En kväll hos Jeri i USA gick jag ut på uppfarten och fotade. La kameran på marken och körde med superlånga slutartider så att molnen blev sådär svepande, så att flygplanet blev ett enda streck (mittenbilden) och eldflugorna blev små prickar när de blinkade förbi. Mycket fint tycker jag!

 

Skäret

Befinner mig för tillfället på sommarens lilla semestertripp i Skäret med Chris, Raz och Sara. Passar på att ägna denna fina sommarmorgon med att klicka iväg ett inlägg med bilder från första gången jag var här.Det var 2012 och då var jag här med Maria och pappa.Och Jessi såklart.Blev mycket grillande.


Här satt vi när regnet föll eller när soffan bara kallade.


Eller här. Parmaskinka och melon serverades ca varje dag.
 


Ibland gick vi ner till vattnet.Mycket som frodades i det ruggiga vädret.

 
 En humla åkte med mig hela promenaden <3
 

Så fint!


Mycket fint i trädgården också.Jessi fotade lite också.

 
Mumsigt.En annan dag tog vi färjan till Helsingör.Förstår ändå lite att det är Chris favvoplace.
 


Åt en fotogenisk glass.


Sen hoppade vi på ett danskt tåg.Vi stannade på tivolit Bakken.Så taggade.


Några hungriga skrattmåsar.Den här var vår favvoattraktion. Det var en sån där grej där man sitter på en låtsashäst och skjuter skurkar på en skärm och känner sig som en riktigt fräck cowboy.På hemvägen stannade vi på ett café i Helsingborg.Och till sist var vi även i Båstad. Så jädra glassigt ställe.Pappa och Maria satsade på Båstadstilen.Stannade på en glassig drink.Fashionfarsan.

 
Och så en av mina favvobilder på Jessi som avslutning!
RSS 2.0