Ett år (och en dag)

Igår var det ett år sedan den regnigaste, men bästa dagen på hela förra sommaren, nämligen då jag och Christoffer träffades för första gången. Tänkte fira lite snabbt här också med att lägga upp en bild på oss plus troll. Wooh, yeah och grattis till oss!


Kyrklig söndag

Så var jag hemma från Skäret också. Veckan var jättehärlig med massa värme och sommarfina dagar. Varje morgon åt vi frukost ute i hammoken. Sen åkte vi på olika utflykter, mest till stranden, när det var för varmt för att göra något annat. Men vi hann även med sånt som en eftermiddag i Helsingborg, en glass i Mölle och en lunch på Ikea.

Idag var vi på konfirmation hos kusin Cornelia i fina Annedalskyrkan. Tycker alltid att sånt är lite långtråkigt, men konfirmationer verkar bli modernare för varje år som går. Idag fick åskådarna lyssna till bland annat hits från Lady Gaga och Coldplay. Det var väldigt najs. Här fick de köra lite gospelmoves också:


Min kusin är nummer fyra på understa raden. A hallelujah moment!

Arlas mjukglass

Förra veckan gjorde jag, Jessi och Melina glass. Och inte vilken glass som helst, utan Arlas nya gör-det-själv-mjukglass!



Såhär ser den ut som ni vet. Den var väldigt lätt att göra.



Man hällde bara "smeten" i en bunke, vispade, ställde i frysen några timmar, vispade igen och så var det klart!


Vi hade ingen fancy sprits, men jag tyckte det blev rätt fint ändå. Glassen var ganska svår att handskas med och smälte väldigt snabbt, men den smakade och kändes precis som riktig mjukglass. Så om jag skulle sätta poäng på den så skulle den få sju av tio Linneisar!

Vad som händer i Skåne

Internet funkar fint i stugan i år, fast får inte så mycket tid att blogga, så tänkte att jag uppdaterar lite snabbt nu bara. Hittills har vi mest legat på stranden, för det är så himla varmt. Men vi har även ätit glass i en grannort, och så var vi i Helsingborg igår och åt pizza. Idag är det okänt vad vi ska hitta på, ska gå upp ur sängen nu och höra om det finns någon mästerlig plan.
 
 
Här är vi på stranden. Pappa sa åt oss att posa. Körde bilden i min bästa app Catwang för att det är så hippt. Och för att jag fick typ fem dubbelhakor på bilden. Var inte så himla bra på det där med att posa...

20 juli

Igår var jag och Christoffer på Nordens ark. Tänkte att jag skulle göra ett inlägg på det igår, men det hanns inte. Jag var hemma vid åtta och sen skulle jag iväg och hämta Jessica i stan. Idag fyller mamma år, så nu ska det bakas och städas och grejas. Sen imorgon åker jag och Jessi ner till Skäret. Vet inte hur jag ska hinna allt till imorgon förmiddag!
Om det är tomt på bloggen den närmsta veckan så är det för att internet nere i Skäret är typ obefintligt. Men det ska tydligen gå att hitta någon viss punkt i huset där det funkar, så jag håller tummarna för att vi hittar den. Blir lite skattjakt där.
Men nu är det kladdkakstajm!
 
 
Grattis på födelsedagen bästa mammis!

Tre semesterdagar

Idag åkte Annika och Melina hem efter en tre dagar lång visit som alltså började i tisdags. Då var vi i stan och åt på restaurangen Super Rullband. Trots att namnet är det mest efterblivna jag har hört, så tror jag att jag har funnit min favoritrestaurang. Jag trodde att de bara skulle ha sushi, men de hade det mesta inom asiatisk väg, så att jag även kan ta med mig mina icke-sushi-lover-vänner nästa gång. Allt var bara att plocka från rullbandet som man satt precis vid. Det var så kul att se sin utvalda rätt komma åkande och sedan fånga den i farten. Det låg jättebra precis vid Domkyrkan, var superbilligt och så verkade personalen extremt stolt över sitt superrullband, väldigt komiskt och gulligt. På kvällen gjorde vi tortillor och körde en femkamp. Vann den för övrigt...
 
Igår gjorde vi som typ varenda annan svensk och åkte till havet. Senare lagades det god mat och glass. Efteråt hängde vi kvar i uterummet och skickade cirka tusen snaps till varandra på Snapchat. Och idag for våra gäster hem igen och nu sitter jag här. Imorgon ska jag på en ny utflykt med Christoffer. Vad det är får ni veta då! Hejhå!
 

Mellis och mamma på Super Rullband!

Vi kallar honom Ragnar

Nästan varje sommar har vi nån speciell fågel här hemma i trädgården. Som talgoxen som lärde sig äta från våra händer under en sommar för längesen, eller duvan som vandrade in i huset och passade på att göra nummer två... Eller den andra duvan som gick runt på gräsmattan i flera veckor. Vi trodde att den inte kunde flyga, men så plötsligt en dag så flög den iväg och försvann. Även i år har vi fått en liten sommarfågel.



Nämligen denna talgoxe som började dyka upp på vår altan för några veckor sen.



Ungefär varje timma kommer han. Då sätter han sig precis på fönsterkanten och börjar knacka och fladdra med vingarna. Sen hoppar han upp på handtaget och tittar in hos oss med snett huvud. Även fast han får mat ibland så hoppar han upp igen och fortsätter, som att han gör det för att han är nyfiken på vad vi gör inne i huset. Även fast det säkert egentligen är för att han tycker att maten är äcklig och vill ha något bättre typ.



Vi kallar vår nya sommarvän för Ragnar!

That's what's up

I helgen har jag haft det mysigt med familjen, Christoffer, mormor och morfar. Igår var vi på morfars jamställe och lyssnade på gammal rockmusik. Det var ballt. Imorgon kommer våra buddies Annika och Melina hit och stannar till på torsdag. Deras visit börjar med sushi på nåt sånt där fräsigt rullbandställe. Nu ska jag ta någon liten kvällsmat så att jag inte dör av sushisug, wihii längtar!


Gammal favvobild på Mellis.

Midsommarfint hos Sara #2

Här är resten av bilderna från den tjugonde juni hos Sara.


Efter plumpmatchen var det dags för en ny kamp. Det var favoriten kubb!


Detta var motståndarlaget.



Och detta var mina medspelare. Här sa jag åt dem att posa hiphopigt. De lyckades bra, hade lika gärna kunnat vara Lil Wayne och Snoop Dogg ju.

 
Denna nyfikne yngling fick för sig att jaga pinnarna när vi kastade, precis som sin brorsa.


Så Sara fick bära bort dem ett antal gånger.


Vi tog hem matchen. Här är vinnarbilden.
 

Och här är förlorarbilden... Hahaha...
 

Fast de hade en riktig lagbild också såklart!
 

Sen kom äntligen Emelie också efter att ha jobbat hela dagen!
 

Och då kunde även tårtan göra entré!

 
Lollo och Sara var tårttaggade.
 

Snart började solen sin nedgång.

 
Då virade Emma in sig i en filt och åt sin tårtbit nummer två. Beskåda koncentrationen.

 
Sen vågade vi oss ut i havet av knott för att dansa runt midsommarstången.
 
 
Här slank prästens lilla kråka ner i diket.
 

När vi inte klarade av knotten något mer flydde vi in i tältet igen. När det mörknade satte Sara upp julgransljus i taket. Blev så himla fint. Utelämnar den fula delen av berättelsen där jag lite senare råkade riva ner hela ljusslingan och paja ett glas...
 

På min telefon fanns lite lekar som vi roade oss med.
 
 
Och så slutade denna ultramegafina kväll!

Hej igen

I onsdags kom vi hem från Barca igen. Det har var varmt, fot-ontigt och jättejättebra. Fick lite användning för spanskan trots allt, yay! Sedan hemkomsten har jag påbörjat projekt vilning av fötter och bara haft det skönt.
Vid nio idag for jag med dessa personer till Hulta i det gottiga vädret. Blev en del bad för min del, dock inte så mycket som för Sara och Mika, aka Vattengrodorna.


Hej!

Ett sött bageri

Eftersom jag är på resa nu, tittade jag igenom lite bilder från förra årets resa när jag skulle förbereda tidsinställda inlägg. Jag hittade dessa rosa bilder från ett fint bageri nära China town som Jessica hade kikat ut. Där fanns nämligen glutenfria doughnuts.





 










 

Midsommarfint hos Sara #1

Dagen före midsommarafton var vi inbjudna till Sara. Här är de första bilderna!



När jag och Raz hade parkerat välkomnades vi av ett "God afton!" från Emma som kikade fram ovanför häcken tillsammans med Jossan och Lollo.
 
 
Vi gick upp och såg detta fina lilla tält som Sara hade satt upp kvällen till ära.



Snart plockades maten fram. Det blev traditionell midsommarmat. Om sommar var en smak så skulle det vara detta tycker jag!


Korv och köttbullar fanns med såklart!



Knäckisar också.



Och så var det ägghalvor, som nog var det mest populära på bordet.



Detta gänget var väldigt glada i maten!



Härligt somriga kvinnor!


Här satt jag och Köhnis och mumsade i oss allt gott.


Lollo var go och glad.



Det var väldigt varmt och ljust, så solbrillorna åkte på.



Fast sen blev värmen så jobbig att vi bestämde oss för att gå in, och då började en serious match.


Nämligen plump! Raz tog hem storvinsten - äran.



Sedan plockades denna skål fram, och framkallade lyckorus. Hos mig iallafall...

Fortsättning i kommande inlägg!

Jstar

Nu har även min kära syster yster gått och skaffat blogg. Vet att många av er också stendiggar henne, så här är hon: JSTAR. Nedan har hon fastnat på några bilder också!




Go-go-go-going to Barca

Idag åker jag till Barcelonalonalona! Hinner inte skriva så mycket mer, vet inte om jag prioriterar mina aktiviteter rätt genom att blogga nu när jag har så bråttom, men jag gör det för er, mina kära! Har även fixat med lite tidsinställt, så håll utkik i veckan. Hasta la vista!

 
 

Tentatour

Idag var jag i stan för att hämta några gamla tentor. Tyvärr var det semesterstängt (med start idag, grymt...) på två av tre studentexpeditioner, så jag fick bara med mig en tenta hem. Men efter denna lilla tour tog jag en ny, i Botaniska trädgården. Först gick jag runt lite bland alla strosande pensionärer och semesterglada. Sen tog jag en av alla hundratals spännande stigar och hamnade på ett av utkiksbergen, där jag satt några timmar med crepes, kärleksmums och en bok. Trots att solen inte var framme som utlovat, så var det en eftermiddag av det bästa slaget. Önskar att jag hinner med mer sånt i sommar. Tycker om att bara gå runt sådär på nya ställen i lugn och ro utan att veta riktigt vart jag ska (känner mig som Dora utforskaren då, hihi). För att inte tala om hur mycket jag tycker om Botaniska. Hade velat gå runt där varje dag typ. Ska lätt åka dit fler gånger innan sommaren är slut.
 

Hej från berget!

Denna måndag och tisdag

Denna måndag och tisdag har jag ägnat förmiddagarna åt att kika på serier, eftermiddagarna åt att klippa gräs, hänga med Jessi, läsa, och kvällarna med att se på allsång med stekt banan och glass. Mer sommar-rutti blir det nog inte.
På lördag reser vi iväg till Barcelona i några dagar. Jag har velat åka till Spanien i flera år nu, för att se hur det egentligen skulle gå med språket. Men under dessa år har spanskan börjat falla i glömska, så idag gjorde jag ett återbesök på den gamla favvohemsidan glosboken.se! Just nu går jag igenom min gamla gloslista "saker i hemmet + lite skolord"! Känner mig riktigt pro. Och nördig. Men nu ska jag släcka och hoppa i säng. Buenas noches på er!
 

Coming soon: bilder från detta somriga event hos Sara!
RSS 2.0