Julafton 2013

Att göra en Linnea classic i det här fallet vore att blogga om julafton i typ maj. Så för att undvika en sådan så har jag rensat och fixat superdupersnabbt med högtidsbilderna i år. För att vara mig då.Julafton började med en tur till Landvetter, där jag släppte iväg pappa och Maria på exotisk resa. Efter det for jag med mamma och Jessi till mormor och morfar.


Jessica hade med sig en smällkaramell till var och en, innehållande "ett skämt och en hatt".


Så vi tog en runda med smällkaramellöppning, hattpåtagande och skämtläsning. Fast skämten var nog mer fakta än skämt. Så det blev en riktigt lärorik jul!Tippat nog, så åt vi julbord......såg på Kalle Anka och bytte julklappar.Mormor och morfar fick en skärbräda med barnbarnsmotiv på. Har ni vågat använda den än tro?Senare återvände vi hem, där det var dags för julkappsleken. Igen ja...Denna gång med Tomas och hans kids. Jag och Jessika fick såna här ölglasögon. Så användbara!Jag kammade hem detta rosa set, men skänkte det till Hampus. Ångrar det inte när jag ser tillbaka på den här nöjda bilden.Jag provade ett mobilskal som någon vann. Lite fräsigt ändå.Fast nöjdast av alla den här julen var ändå Jessica, som fick ett detektivblock och spionglasögon. Håll utkik i nästa Bondfilm.

2013 #3

Här kommer lite sommartider från 2013!

JULI


Försökte få ett slut på skolåret genom att hämta ut alla tentor. Fick bara med mig en, men hade världens bästa picknick i Botaniska trädgården.
 

Åkte till Barcelona med pappa och Jess. Fotade mest med stora kameran, så på mobilen blev det bara random flygplatsbilder.
 

Åkte iväg till sjön en tidig morgon. Jag och Köhnis softade mest, medan Sara och Mika stod för det crazy badandet.
 

En annan dag träffade vi Melina och Annika i stan. Det var första gången med tåget för mamma. Jag hittade min nya favvorestaurang - SUPER RULLBAND <3
 
 
Besökte också kuliga affären Tiger och lekte av oss lite efter det, ehe.
 

Och så åkte vi till Marias stuga i Skåne.
 

Kikade i affärer i Höganäs och Helsingborg. Tyvärr får man ju alla ställen man åker till representerade i enbart matbilder nu för tiden...
 

Jag och Jessi for hem igen med tåget.
 

Pappa var borta i några veckor utan att städa ur bland maten, vilket gav upphov till en lökodling i kylen. Och så valde thug life Jessica.

AUGUSTI
 
 
Köpte sushi (på Super Rullband såklart) och tog med oss till Slottskogen där vi hängde en sommarkväll. Sen kom det en karneval och sabbade/höjde(?) stämningen.
 

Åt ännu mer sushi. Sen gick jag och Jessi på Känn ingen sorg. Och så bra bra den var.
 

Jag och Chris tog en tur till Kulturkalaset. I Trädgårdsföreningen tog vi en bild som blev så exotisk att vi påbörjade en serie snapchatpåhitt om att vi var i Spanien. Sara svalde detta med hull och hår, och erkände att vi hade tagit över hennes titel som busmästare. Så ärofyllt.
 

Eh, hamnade visst här igen... Insåg inte förrän nu hur mycket jag egentligen var där i somras...
 

Senare i augusti ordnade vi en överraskningsfest åt Raz som fyllde 20! Det var himla kul att ordna med och hålla masken inför.
 
 
Jag och Jessica skulle vara ensamma en kväll och bestämde oss för att göra smörgåstårta. Eftersom jag tycker att det är så tråkigt att laga mat försökte jag göra det lite roligare genom att göra en bil!!
 
Sen tog den officiella sommarlovstiden slut och höstetappen började.

Söndag

Jaha, det gick inte så bra det där med att börja blogga mer frekvent. Förra året i skolan hade jag rätt mycket tid, men då var det så mycket stress och ångest hela tiden som gjorde att det inte fanns någon ork till sånt där kulvettigt som att blogga.
 
Nu finns det massor med lust och ork, men ingen tid! Kommer hem vid sex om dagarna och då ska det ätas, packas upp, packas, sovas och sen börjar det om igen. Om helgerna flängs det mest runt mellan mamma, pappa och Christoffer. Jag är så trött på att åka runt runt hela tiden och inte riktigt hinna påbörja något som jag vill eller behöver göra. Fast nu går jag i flyttankar, vilket kanske skulle kunna påverka tidsaspekten lite åtminstone om det blev av. Och jag är ändå världens gladaste som har ett jobb att åka till. Och jag mår tusen gånger bättre än förra året, så om jag ens klagar lite grann så får jag nog erkänna att jag är rätt puckad.

 

Julemys hos Kindbloms

Någon dag före jul är vi ju alltid hos våra kusiner och har det fint. Fast det inte är julafton itself, så tycker jag att detta firande är något av det bästa med julen!Morfar och mormor är ju alltid med också! Här lyssnas det på snacket till gröten, som det alltid startas med. Man måste ju värma upp magen inför the real heavy stuff.Nämligen den ordinära, extraordinära julmaten. Det är bara januari, men jag saknar den redan...


Cornelia och Jessica var nöjda också.Och mormor...
 


Och jag!Sen ropades det "presentdags!". Då blev bland annat Jessi såhär glad.Raja blev också rätt exalterad.Förra året var Jessi briljant som tomte, men i år passade hon bollen till mormor istället.Fast den riktiga tomten är ju alltid närvarande såklart.Så fick alla sina klappar, och Cornelia såg nöjd ut igen.
 


Det var jag också. Jag fick bland annat ett nytt presentkort på Espresso House, vilket passade perfekt, för jag har just upptäckt och utvecklat en besatthet av deras laxbagel. Perfekt vid akut hunger. Och alla andra tillfällen...Det passades på att knäppas en kusinbild innan vi flyttade tillbaka till bordet.Då serverades diverse julsnacks och Almondytårtor.Sen kom mormor med idén att köra julklappsleken med lite spontant ihopplock hemifrån. Den började som den alltid börjar - med förvirring......som snart utvecklas till förtjusning och upprymdhet...


...och får sitt upplopp i en kaosartad slutstrid, exakt såhär.
 
Och så var pre-julfirandet över för 2013!

2013 #2

APRIL


Gick på ännu en bio med Raz och Sara. Denna gång sågs The Impossible.
 

En lördagkväll spenderades i soffan hos pappa. Det var ju kul...
 

Det blev vår = invigning av uterummet = invigning av banansåsen = a hallellujah moment.
 

Många eftermiddagar spenderades vid vattnet i Stenungsund.
 
 
MAJ
 
 
Vi fick åka till Naturhistoriska med basåret, vilket var en stor trevlighet och kontrast mot det ordinära föreläsningssittandet och bokläsandet.
 

Vi hade även exkursioner i Botaniska trädgården. Åkte direkt hem och tittade på Hitta Nemo efter den här dagen!
 
 
Sallad och tortilla var två favvorätter i pluggpauserna.
 
 
Jag, Köhnis och Raz kände oss nostalgiska och gick för att se Ales studentsläpp. Det väckte mycket känslor.
 
 
JUNI
 


Men det jag hade gjort mest den här våren var ända att plugga. Till slut kom den sista tentan och så var basåret slut. Avslutade gjorde vi i Slottskogen med pingviner.
 
 
Jag och Chris åkte paddan en dag!
 
 
Firade att sommarlovet börjat med att åka till Liseberg. Var kaniner och åkte pariserhjul (Sara är höjdrädd, se bild).
 

En kväll såg vi på film i Emelies husvagn. Det började åska -> vi blev nojiga och googlade typ "är det säkert att sitta i en husvagn i åska?" -> resultatet blev nej (tror dock vi tolkade lite fel) -> vi sprang in i Saras bil och skakade av rädsla tills åskan försvann.


Dagen före midsommar spenderades i ett myggnätstält på Saras altan, med midsommarmat!!
 


Midsommarafton firades hemma och inomhus. Ragnar började dyka upp på altanen.
 

Blev mer uterumshäng, vilket är typ symbolen för alla mina sommarlov. Speciellt när mormor och morfar är involverade. Denna gång tog de med Raja som de passade!
 
Så var juni slut!

2013 #1

Eftersom 2013 var det första året då jag hade en telefonkamera som gav bilder bra nog att ens visas på en dator, så tänkte jag att en årsresumé med helt osedda bilder ur mobilen vore en bra idé, så here we go!
 

JANUARI


Strax före årsskiftet blev jag till slut en av de iphonenördar jag tidigare föraktat, speciellt sedan pappa bytt ut adventsljusstaken på bordet mot en ljusstaksapp... Hade tidigare levt lycklig med min Sony Ericson W710i sedan sjunde klass. Men just när jag skulle byta telefon så började min gamla goding krångla, så det var väl ödet...

 
Njöt ordentligt av jullov efter en jobbig höst. Notera hur perfekta komponenterna i denna bild är. Totalspöade en viss C på Ruzzle. Utelämnar delen om att det var typ första gången han spelade...

 
Sen tog lovet slut och så satte basårsplugget igång igen. Här pluggade jag till sista delen på fysiken. Blev vän med Einstein också.

 
Hann träffa Raz och Sara ibland. De upptäckte också det fina med iphonekameran.

 
Hakade även på Snapchattrenden. Övertalade Lollo att skaffa också. Hennes första snap var både söt och lite läskig. Raz var kanske lite likadan.

 
Eftersom det inte var föreläsningar varje dag, så fick jag en del hemmatid där jag kunde ta mig tid att pressa juice, göra goda mackor och våfflor (håller med om att dessa inte är de attraktivaste matfotona...). Finns det något som säger ledighet mer än att göra våffellunch och titta på Ellen? Aaaah...


Gick på lite kemiföreläsningar. Kom aldrig dit utan en väska full med snacks, för att undvika att avbryta föreläsaren med min kurrande mage :(
 

FEBRUARI

 
Jag åkte till Sara för att planera vårt 20-årsfirande. Träffade hennes nya missar, åh åh åh!

 
Försökte lära mig dricka te utan framgång. Hittade även den grymma appen Catwang och använde den...
 

Såg Django Unchained på bio med Chris och fortsatte sätta katthuvuden på alla.
 

En semla slank ner på fettisdagen. Efter en tenta kom jag hem till detta mys. En lyckans dag asså...
 

Under min födelsedagshelg åkte jag och Christoffer till Universeum och coolade oss såhär.

 
När jag och Sara firade 20 år fick jag skära lök, så jag tog till denna metod. Andra februaridagar spenderades med fördjupningar i svampgifter. Och med marabou såklart.
 
 
MARS
 

Det blev påsk och jag köpte kinderägg!!
 

Firade Jossan och Lollos födelsedag. Det var såhär skojigt!
 

Opsi

Opsi, har visst inte bloggat på hela december. Eller november. Känns rätt katastrofalt att inte ha dessa månader att klicka sig tillbaka till i arkivet, det är ju ett typiskt exempel på sådant som jag stör ihjäl mig på.
 
Så, vad har hänt under dessa månader då? Jag vet inte ens. December och november har mest varit en goja av jobb, skola, julklappar och annat tjosan. Men nu är skolan klar och jag har bara två jobb att ägna mig åt, så jag har börjat komma ikapp lite iallafall med sånt jag vill göra. Bland dessa grejer ingick att komma igång med bloggen igen. Så nu vänder vi på steken och kör igen, och novemberdecember-tomheten i arkivet får symbolisera dessa månaders tidsbrist istället för att klassas som katastrof. Hörs snart, lovar!!!

RSS 2.0