Emma & Emelie 20 år

I december 2013 firade Emma och Emelie 20 år ihop. Såhär något år senare är bilderna redo för bloggen.Det hela var en färgglad tillställning i Emelies garage.Med partyhattarna på kan inget gå fel, tyckte Sara.Presentöppning i verktygshörnan.Raz looked fiiiine.Sjungande glatt gäng vid andra sidan bordet.Plötsligt riktades alla blickar mot dörren som just öppnats.Det var födelsedagsfiorna som bjöd på ballongshow... Marcus föreslog drinktävling.Diskussion av regler kanske?Till och med Mikaela lyckades övertalas.1,2,3...
 


...Mika <3Lite telefontitt.Marcus och Raz blev dancing buddies.Och slutligen bjöd Raz på lite spex med serpentiner.

Pilane

I somras åkte jag och pappa på utflykt till Pilane. För tusentals år sen var det en boplats och ett gravfält, men sedan 2007 är det istället en konstutställning med nya fiffiga konstverk på besök varje sommar.Oh, just det, det är en fårhage också. Så det är alltså en slinga man går i en fårhage med massa konstverk som man stannar till vid. Hur grymt?!


Först, bredvid ett gäng får under ett träd stod denna megaskallra.Sen några barn som hade tagit sommarlov från sin vägskylt.Apa med skadat huvud. Tror att dess ordinarie plats är utanför ett sjukhus i Bristol tillsammans med fler sittande apor.Detta småkusliga konstverk kallas Days of Judgement... Samma konstnär som ovan, Laura Ford. Även hon som har gjort den gråtande flickan på Göteborgs central.Denna virvlande sak premiärvisades på Louvren.Och så en till av Laura Ford. Tycker verkligen om hennes grejer.En annan uppsättning, som blev till något helt annat varje gång man tittade från en annan vinkel.Pappa med en gottepåse.Och så en haj i det klippiga "korallrevet".Gottepåsens innehåll."Self portrait of inner turmoil".Vandrade vidare genom några fina träd.I denna myshörna kunde man betrakta utsikten.


Pappa passade på såklart.Vidare till nästa grej.Som var dessa färgglada rektanglar, också helt annorlunda om man kollade från ett annat håll.Uppspicade ruiner från ett tempel som stod där för något år sen.


Och så hade vi gått hela slingan. Tycker Pilane är en av de bästa sommarutflykterna, åk dit om ni är konstintresserade eller bara vill gå en färgstark promenad!

Julekampen 2014 #2

Efter fotograferingen fortsatte vi med själva kampdelen av julekampen!Lekledare Sara läste upp reglerna.Vi fick svara på såna här skumma frågor.Som sedan fick svar i såna här grenar. Här tävlar Mika om att bli den största glidaren.Vi skulle springa fram och ta en frukt på ett bord. Jag blev söndermosad.


Mika, Eme och Becca fick flytta bär från en tallrik till en annan.

 
Och så var det äntligen dags för julklappsleken som alla förberett några veckor i förväg. I år hade vi bestämt oss för att köra med begagnade grejer hemifrån eller från second hand. Stort miljö- och plånboksplus!
 


I den här leken gillar ingen att ge, men alla att ta. Se så lömsk Becca ser ut.


Sara kammade hem nåt fint?Emma, som inte har nån vinylspelare fick denna platta och blev förbryllad.Den hade Becca köpt, och det hon tyckte det var fruktansvärt kul att se på när Emma öppnade!Hon hade även köpt en jultavla som Emelie fick. Bringade också några skratt.Själv fick hon en flamingo att pryda knoppen med.
 


Svårt att tyda av den här bilden om Sara vart nöjd med sina paket eller ej. Tror i alla fall att alla var nöjda med denna mysiga afton!

Julekampen 2014 #1

Den trettonde december var det dags för en av årets bästa traditioner - julekampen!När jag, Mika och Raz anlände stod dessa två och skar julskinka.Julägg skulle också serveras.Emma var nöjd med skärandet.Några läste horoskop, och Saras verkade stämma läskigt bra... (Sara = värdinnan = vattuman)Fick den där "åh, vad härligt att få va med på kort... not..."-minen av Emelie.Och så denna fina bild på Emma.Bordet var findukat som vanligt. Till Mikaelas stora fasa stod det fyra stora ljus på bordet som hon passade på att blåsa ut så fort hon fick tillfälle.Skåltajm.Becca satt och lyssnade på snack.Och Mikaela skrattade åt snack.Tvingade dessa två att posa igen.


Eftersom Jossan är på andra sidan jorden hade vi tänkt ut en plan att skicka ett julkort till henne. Alla tog på sig sina juligaste tröjor och mössor, och så knäppte vi detta foto som Jossan nyligen fick! För att få med alla fick även Lollo hoppa in här, trots att hon inte var där egentligen. Ett riktigt Photoshopmysterium.

 
Innan stativet åkte ner passade dessa tre gangsters på att visa upp sin sanna sida.
 
Fortsättning kommer inom korto!

Gott nytt

Tänkte bara lämna ifrån mig ett livstecken. Har ju ändå inte bloggat sen förra året... :PpppPPppPp Lurar på om jag ska hitta på nåt sätt att summera 2014 här på bloggen, men tills jag är klar med det lämnar jag er med denna bild på mina nyårsfirande vänner i år!


Gott nytt år och grått nytt hår, som pappa brukar säga.
RSS 2.0