En Sirikväll

Vid ett annat tillfälle i somras besökte jag Siri i lägenheten hon hyrde då. Det var en orange varm augustikväll då vi hann med detta: husrundtur, massa blabber, förhandstitt på hennes nya bloggheader som höll på att målas, inköp av ingredienser och bakande av en kolakladdkaka, där vi glömde hälften av smeten i bunken när resten åkte in i ugnen - hur kan man ens göra något sånt, undrade vi...

Anyway, här får ni se vilken drömmig lägenhet det var!
 

 
 
 
 

Raz fyller 20

För ett bra tag sen (vet, ett halvår...) fyllde Raz 20 år. Efter att han bestämt sig för att blåsa av sitt planerade partaj, så tyckte vi att han allt skulle firas i alla fall. Så vi ordnade ett surprise party!


I tron om att han skulle ha en ruttikväll med bara mig och Sara, hoppade han in i bilen och åkte med mig till hennes place.


"Du först", sa jag när vi kom fram till dörren till Saras stuga, som visst var helt nedsläckt. Men så tändes lamporna, "Congratulations" började spelas och sju personer hoppade fram bakom sofforna och ropade grattis!!!


Känslorna var blandade - chock och lite sorg skymtades i början, men jag tror att Raz humör växte när minuterna hade tickat på en stund?


Vi släppte in ljuset så att alla uppenbarade sig för kameran. Hej!

 
Så började dagens festligheter med lite paketöppning. Emma råkade glömma sin bilnyckel i presentpåsen, vilket ledde till ett komiskt missförstånd när han öppnade...
 
 
Han fick ett härligt (?) kort också.Någon kväll innan hade jag och Sara fått ge uttryck för vår besatthet av vimplar, som vi fyllde hela stugan med.Dags för lek! Sara läste upp reglerna.


Tävlings-Mikaela såg taggad ut.

 
Emelie gick också in i fighting mode.
 

När man läst upp reglerna kan man slänga dom åt tjotahejti. Det gjorde Sara!

 
Iväg for tävlingsdeltagarna. Uppdraget var en skattjakt där det låg en rebus vid varje X på kartan. Rebusarna blev tillsammans det vi skulle äta senare. Hm...


Det gick inte så bra för Raz och Mika först.


Jossan och Lollo var däremot entusiastiska kartläsare.

 
Det lossnade lite för MikRaz. Men det var redan för sent...
 


För bredvid stod Emma och Emelie mitt i the winning moment (Emma hoppar alltså upp och ner här eftersom hon precis knäckt koden).

 
Då var det tid att och hugga in på dagens speciella meny.
 

Nämligen en Raz-måltid! Den innehåll hans gamla favvodänga fiskbullar, samt hans specialare potatisbullar. Vem minns inte den gamla bambatiden när Raz utmanade sig själv varje gång potatisbullar serverades, genom att äta lika många som den dagens datum? Idag var det den 21 augusti. Har dock för mig att han valde att spara lite plats i kistan för övriga rätter denna gång, tack och lov.

 
Under resten av kvällen blev det inte så mycket fotande. Men för att sammanfatta så var det en kväll med både både några seriösa...
 
 
...och skojigare stunder!
RSS 2.0