Vårodling

Nu när våren äntligen är här är det dags att börja odla saker! Här är mina favvisar!
 


Mitt bästa tips är basilikan, som ju dessutom är så god! Vi köpte en basilika i affären i slutet på förra sommaren. Såna tenderar ju att dö fortast möjligt, men inte om man gör såhär: Klipp av toppen på en av grenarna, sätt i vatten några veckor tills den får rötter......Plantera sedan i ny kruka och jord. Repetera proceduren när den nya plantan har växt till sig. På så sätt har vi lyckats ha färsk basilika i snart ett år. För övrigt är det ett hett tips att odla i konservburkar!Ett annat smidigt sätt är ju att bara köpa frön och stoppa direkt i jorden. Fyndade nyligen detta trepack för 15 kronor på Ikea.Så nu har vi både färsk timjan......och oregano!

 
Koriander planterade jag lite senare, men förhoppningsvis kommer den snart också upp! Det är så spännande!!

Jessi 20 år

Åren går fort och nu har även lillen blivit 20 år. Såhär var den dagen!En alldeles vanlig tisdag blev en kalasdag. Här är Jessis Emil och Chris.


Och huvudpersonen.Hon fick världens gulligaste kattunge av Emil. Till mammas lättnad var det ett gosedjur. Han fick heta Boris.Mer presentöppning och glada (?) miner.Denna hade hon fått innan av Emils föräldrar. Den blev en lekfavorit bland gästerna.


Mamma var med såklart.
 


Till mat blev det lite blandade smarriga vegogrejer.Tompa var också där.Och Mellis!Och Annika. Och mormor och morfar såklart, fast jag lyckades bara fånga dem i ögonblick av tuggande eller införande av mat i munnen denna gång :(Bakelsemumsaren och linslusen.Mamma delade en kul story.Och så till sist var det tårttajm!

Raz & Davides inflyttningsfest

För ett tag sen fick Raz och Davide äntligen tag på en egen lägenhet. Förra veckan var det inflyttningsfirande!Detta gänget var där.Dessa snackade om massa snaskigt medan värdparet lagade mat för fullt i bakgrunden.Italienaren Davide var pizzaboss. Han gjorde en med korvslantar på, en vegetarisk och en lite mer klassisk.


Raz tog en paus i matlagandet för att catcha up med gästerna och posa lite.Emma ville inte fotograferas idag :(Men Emelie var på!Är så avis på deras lilla sovhörna!
 


När vi hade fått lägenhetsvisning och pizzorna var klara gick vi ner i den gemensamma lokalen som de hade hyrt idag. Äntligen fick vi hugga in på pizzan. Det snackades mycket om huruvida bearnaisesås är okej att ha på pizza eller inte. Davide tyckte att det var ett insane svenskt påfund!Vi tog även ett varv där alla fick berätta om sina liv sedan sist vi sågs. Emma har fått jobb på Volvo och här visar hon hur hon jobbar på rullbandet.Becca käkade en pastellig godis som passade ihop med hennes look.Sen vart det cheesecake!


Emelie approved.Lekdags! Idag körde vi Med andra ord, där man ju ska försöka förklara ett ord för sin lagkamrat utan att säga ordet.Detta lag var stenseriösa och ägde rätt hårt.Ibland var det svårt att få fram det man ville.

 
Svårast verkade det ändå vara att förklara "jelly fish". Raz försökte med allt från "Think minecraf!" till "Don't think minecraft" till "You have it on your sandwich". Till slut lyckades han dock!
 
Efter ytterligare en runda slutade ännu en go gänghängkväll!
RSS 2.0