Liten söndagsuppdatering

Så var det den sista september. Pjuh vad det går fort. Har gått i skolan en månad nu, en fjärdedel av terminen typ. Idag blir det matteplugg för hela slanten inför övningstentan. Lyckades behärska kvadratkomplettering igår, vilket jag ännu är stolt över. Nu, åter till talen!

Späckad fredag och lite mat

Äntligen fredag! Att kunna känna så är en grej som faktiskt är positiv med att ha börjat skolan igen. Har haft en uuuuurlång dag. Gick upp kvart över fem, åkte till skolan, hade fyra timmars föreläsning, två timmars lektion, tog bussen hem, hälsade på höft-nyopererade pappa på sjukhuset. Och nu varvar jag äntligen ner vid datorn. Fast måste plugga matte nu resten av kvällen. Har en "övningstenta" på tisdag och känner stundtals att jag inte ens har fattat hälften än...
 
Menmen, går över till något roligare och delar med mig av lite god mat från USA-arkivet!
 Ces cenare!

Amerikat #6

The Amerikat fortsätter.Nu var vi alltså hos Jeri. Här tog vi det mest lugnt om dagarna. En av Jeris vänner som vi träffade erbjöd oss att låna hennes pool för en dag. Behöver jag säga att vi tackade ja?Hade det hur skönt som helst denna dag. Efter all vandring tidigare under resan behövde fötterna vilas.Men nästa dag körde vi igång igen. Då tog vi en dagstripp till Washington!


Vi rörde oss kring Washingtonmonumentet hela dagen, alla sevärdheter låg liksom utspridda kring detta torn.
 


Jessi posade och Melina fotade, enligt den vanliga ordningen.
 


Vi kollade in Lincoln Memorial också!
 


Där inne satt Abraham Lincoln.
 


Ute var det asvarmt.
 


Så vi satte oss på den skuggiga trappan en stund.
 
 
Sen passerade vi minnesväggen för Vietnamkriget. Här var stämningen sorglig.
 


Passerade också ännu fler tama ekorrar!
 


Slutligen kollade vi också in Obamas place!

Lite kul grejs

Är lite lat, så här får ni lite jag hittade i datorn!


Lite uppdateringar

Idag har jag jobbat, jobbat och jobbat med kuvert-ihopplockande. Äntligen klar!!! Nu ska jag spendera några timmar i soffan med syrran, så skönt! 
Skolveckan har varit bra. Trivs fortfarande bra med att plugga på universitetet. Oväntat nog är det hur skönt som helst att inte sitta med Facebook hela skoldagarna, utan istället göra det man är där för liksom. Det är inte så tråkigt som jag trodde. Fast det är fortsatt svårt. Ska sätta mig och försöka klura ut matten och fysiken imorgon. Jag kämpar vidare helt enkelt, för att summera.
 


Bild från Jeris bakgård i USA. De tre prickarna till vänster om korgen är en blinkande eldfluga, jättecoolt!
 
Ha det fint!

Amerikat #5

Lite mer Amerikat. Förstår om ni är trötta på't, men det är så härligt att göra dessa inlägg - bilder klara, roligt att återblicka och inte så farligt fantasikrävande.


Det var nu dags att lämna The Big Apple. Söta Melina lämnade kvar denna lapp till städerskan på hotellet.Vi hyrde en bil och åkte till New Jersey, där vi skulle stanna över natten. New Jersey skulle nog ha sett ut som rena turistparadiset om det inte var för vädret, som gjorde våra intryck av New Jersey rätt gråa.Men vi gjorde det bästa vi kunde av situationen och begav oss till en outlet. De vuxna i sällskapet stortrivdes, medan vi yngre tyckte sådär. Massa halvtrista, halvdyra kläder från märken man ändå inte kände till. Vi gick in i soft-mode och satte oss utanför istället.Melina turistade loss bland godisautomaterna....På kvällen åt vi på en superamerikansk restaurang.Hade mycket trevligt, trots att New Jersey hade visat sig vara Trist Jersey.
 
 
En ny dag började, och vi fortsatte på det superamerikanska spåret och brunchade lite.
 
 
Mätta begav vi oss till mammas huvudmål med New Jersey-stoppet: The Stone Pony, där idolen Bruce Springsteen hängde mycket i yngre dagar.
 
 
Här hade vi turen att bli insläppta för lite rundvandring, trots att det var stängt, därav mammas humör här!
 
 
Sen åkte vi vidare till det sista stoppet på resan: Mammornas gamla vän Jeri, som var världens snällaste och bästa värdinna. Här skulle vi stanna den sista veckan.
 
 
Jeri hade bjudit in massa vänner, och vi fick sitta och lyssna på fräcka amerikanska konversationer hela kvällen.
 

Goa och glada!Jeris son var grillmästare under vistelsen.En väninna!Och så vår väninna!
 
Fortsättning följer. "Amerikat" verkar bli den längsta bildserien i världshistorien typ...

Marstrand för längesen

Hittade dessa bilder från Marstrand i juli!


Denna trio var med.


Och så var det jag och Sara, vi som inte hade modet att följa med och känna på vattnet.


Becca bjöd på besynnerligt minspel.


Efter att ha känt på vattnet en stund, vågade sig de tre icke-badkrukorna i.


Köhnis smälte maten.Emelie på tork efter doppet.Sen när alla var torra och mätta tog vi en tur runt ön. Utforskade skogen, klipporna och Skallens fyr!

Det var en kväll i september

Här är lite bilder från den mysiga kvällen vid sjön förra helgen!

 
Det var Sara som tog initiativ och bjöd in till grillkväll!
 
 
Sa till Mika och Köhnis att de alltid blir så gulliga på bild, och det stämde ju.
 
 
Jessika var bra på att posa!
 
 
Lollo var också duktig på att kika in i kameran.
 
 
Och så var det nunnan då.
 
 
Trevligt vare! Tack folks!

En dag med mig

Hej venner! Fortsatt dåligt på bloggfronten, I know, men jag är fortsatt busy och tankspridd. Försöker minska ner på alla grejer det ska tänkas på, så bloggen blir tyvärr lite lidande. 
Nu, efter månader av nervositet, har skolan till slut börjat. Det är lite trist att lovet är slut, men än så länge trivs jag jättebra. Läser alltså naturvetenskapligt basår nu, om det har undgått någon. En vanlig dag börjar med en buss- och spårvagnstur till Chalmers. Där börjar matteföreläsningen vid tio. Här sitter man och skriver ner allt föreläsaren säger, utan att förstå ett smack. Först på eftermiddagslektionen där man får räkna själv, börjar det klarna lite vad som egentligen har sagts. Med betoning på lite. Det är verkligen jättesvåra grejer, och det går hemskt fort. Men jag hoppas på att komma in i tempot snart. Vid tre slutar dagen och därmed är den fullaste bussen och den värsta rusningstrafiken inprickad.

Som tur är tycker jag att det är rätt trivsamt att luta sig tillbaka i bussätet. Sen är det jätteskönt att ha kommit in i lite vardagsrutiner igen, det är nog det jag har saknat mest under sommarlovet faktiskt. Läser bara ämnen jag är intresserad av, skoltiden går oväntat fort. Behagligt att bara läsa ett ämne i taget, gillar att det är så lite obligatorisk skoltid, och mer eget ansvar. Sen känner man sig ju också hur vuxen och cool som helst när man sitter där på föreläsningarna. Och så är hösten väldigt efterlängtad också. Det känns rätt bra nu.
 


Godnatt.
 
RSS 2.0