Day 27: Favorite 5 things

Ganska brett ämne men jag väljer att skriva om fem favoritsaker i mitt rum! Eller fem av mina favoritsaker kanske, känns taskigt mot alla andra saker att bara välja ut dessa fem som favoriter...Först, mina babushkadockor! Jag och Jessica fick varsitt sett när vi var små och vi lekte massor med dem, men sen åkte de upp på vinden i flera år. Men typ förra året hittade jag dem igen och såg plötsligt hur fina de är!


Mina basilikor som jag inte kunde lämna ifrån mig i Trollis! Speciellt den här som har fått blommor. Visste inte ens att det var möjligt?! Tydligen är det bäst att klippa av dem, men jag har ju mina främst i prydnadssyfte så här kommer ingen sax i närheten! (Detta skrev jag nån gång i juni. Tillägg i augusti: den här växte sig typ en halvmeter hög och smetade pollen på hela fönstret, så nu har saxen fått rycka in).Min namne Linnea som har suttit och vakat över mina böcker sen jag var liten.


Min stora Snobben från 50/60-talet som mormor hittade åt mig på loppis för många år sen.

 
Och så resten av mina fantastiska snobbar som jag samlat på mig genom åren såklart. Tycker att de som samling kan räknas som en sak för ordningens skull.

Vänder blad igen

Börjar bli längre och längre mellan inläggen nu igen, ett tecken på att lovet börjar närma sig sitt slut. De sista veckorna har jag jobbat på HSB igen och på måndag börjar skolan. Har dock försonats med detta öde, för jag känner mig mer uppvilad och glad efter den här sommaren än jag gjort på flera år. I linje med detta spenderar jag sommarens sista helg på samma sätt som sommarens första vecka innan allt regn kom - på gräsmattan med en bok. Väldigt snygg wrap-up av sommaren.
 
 
See ya on the other side, hörs i höstmörkret, winter is coming, etc.

Day 26: Dinner

Rushen smaklökarna får vid första sushituggan (måste bokstavligt talat blunda och utbrista "shit, mmm" varje gång) gör att detta inlägg måste bli ett hyllningsinlägg till sushi.

 
Vill inte spoila bilden, men ärligt talat gillar jag inte majoriteten av dessa bitar, tror det var pappas tallrik eller nåt. Brukar mest bli lax, avokado och maki för mig. Plus att jag äter med bestick istället för pinnar, så för att vara ett sånt stort fan är jag inte direkt nån hardcore-sushiare.

Day 25: Bedside

I mitt rum har jag tyvärr inte plats med nattduksbord, så jag har mina grejer under sängen eller på hyllan ovanför. Där uppe har jag typ tre olika läppbalsam och alltid ett glas vatten. Under sängen har jag all läsning: 1Q84 och Charmen med tarmen (väldigt rolig och intressant bok!) samt en massa tidningar. Dels Naturskyddsföreningens Natur och så en massa Tandläkartidningen som jag inte hunnit läsa ännu. För bildens skull rensade jag bort alla reklamblad för borrar, tänger, munskydd och stolar - känns dock rätt coolt att få sån reklam!

 

Day 24: Something you drew

Innan jag började övergå till att fota så hade jag en brinnande passion för att rita. Lyckades aldrig bli pro direkt, vilket kanske var varför jag slutade, men tycker fortfarande att det är svinkul att kolla igenom mina gamla bilder. Här kommer ett urval ur mitt ritblock.Hade i sjätte klass precis fått boken Konsten att teckna människor och ett riktigt skissblock med pennor till. Började med att rita av mitt skolfoto från det året (se den övertydliga texten och pilen i hörnet). Vilket fantastiskt gult hår jag hade!

 
Skämmigaste bilden nånsin. Hade precis lärt mig ordet chic och överanvände det på många olika håll. Hade även hört om varuhuset Harrods i London och tyckte det lät som coolaste stället ever. Outfiten var nog bland det snyggaste jag kunde tänka mig. Och glöm inte att checka in stålarna i fickan.Ägnade kommande år åt att rita av idoler från tidningen Julia som jag var lojal prenumerant hos. Hade jag börjat rita nåt år tidigare hade ni troligen sett en bild av min mycket föredömliga femteklass-idol Paris Hilton här.


Ett Julianummer utan Olsentvillingarna, fanns det ens?Och Sugababes! Dom hängde med i lurarna under många skoljoggar.I samma sväng som jag började kolla på Project Runway blev jag mycket intresserad av mode. Twiggy blev ytterligare en av mina femtioelva idoler för vi hade läst om henne i elevens val-veckan "Kvinnlig form och fägring".Började prenumera på Elle istället (mycket sofistikerat), och ritade av denna fina reklam därifrån.En gång publicerades en serie bilder av duktiga Liselotte Watkins som var mycket rita-av-vänliga.Jessis världsgulliga dagisfoto! Såna små tänder <3
 
 
Och det sista jag ritade var min gamla favvobloggare Emmylinnea, ännu en högstadieidol som jag fortfarande kikar in hos då och då. Ja, så där hade ni min rit- och tonårsidolhistoria!

Day 23: Bokeh love

Här har jag en bild med både bokeh och hjärtan - perfekt på temat! Tänkte en gång testa på det här med så kallad heart bokeh. Då klipper man ut ett hjärta i ett svart papper och tejpar fast på kamerans objektiv. Den här bilden blev väldigt rund och konstig, jag tror att det var för att pappret satt lite fel. Men jag har alltid gillat den i alla fall. Ser lite ut som en grön och väldigt kärleksfull, suddig planet!

 

Day 22: Silhouette

Inför det här inlägget gick jag igenom nästan alla mina bilder, men tyvärr fick jag inse att jag inte är någon siluettmästare. Vissa av de här bilderna är väl på gränsen för att ens kunna kallas siluetter, men här är i alla fall det närmsta jag hade:
Jepp, jag hade fotosession med barbies en gång.

Day 21:GIF

Jamen, här kommer en gif då! Dessa bilder tog inte så lång tid att fota som man kan tro, för den här blomman som vi har i trädgården slår ut på bara några sekunder. Det är så himla coolt att titta på. Här får ni en ännu snabbare version!

 
RSS 2.0