Veckan och shopping americano

Heya! Har inte vart så bra på att blogga denna veckan. Har så mycket att göra och tänka på, när börjar sommarlovet på riktigt tro? Har i veckan läst och antecknat igenom 50 körkortsteorisidor per dag, varit ute på springtur, och igår hoppade jag och Sara i våra studentoutfits igen och fotade lite bättre bilder än vad som togs under studentdagen när man var trött och täckt av champange och så. Ska nog börja gå runt i studentmössa lite oftare, så många glada blickar som man får!
Fotade även den här bilden igår, med mina amerikanska shoppingfynd!



Allt detta (förutom byxorna som jag hade innan) fyndande jag för 800 krones i affärerna Amsterdam Boutique, Delia's och Forever 21! Snacka om billigt! Köpte lite annat också, men det får bli ett annat inlägg, nu ska jag ut och övningsköra! Tut tut.

Så var det måndag igen, suck

Nej, så känns det inte alls, för det är ju sommarlov!!! Har inte riktigt fattat det än, det har ju varit så fullt upp. Jag och syrran råkade sova till ett idag och gick i pyjamas till tre. Minns fredagarna när skolan var slut tio i elva. Två timmar innan dagens vaknande. Nåväl, hur sommarlovigt det än är att sova länge, så tror jag inte att jag kommer fortsätta sådär. Imorgon blir det väckarklocka vid tio iallafall.

Har bloggat lite dåligt i helgen. Känns så trist utan bilder, har bara USA-bilder på denna datorn, och de håller på att redigeras och rensas, så snart blir det fart förhoppningsvis!
Men så är det det där nedrans körkortsläsandet också. Kommer bli så skönt när det är klart, som jag har sagt i ett år typ... Men nu är det real business!

Vi hörs snart!

Midis

Halloj! Glad midsommar!
Nu är jag hemma, har inte riktigt orkat blogga hittills, har bara sovit och packat upp och grejer. Det var en seg resa som började vid tolv på dagen i Philadelphia och slutade elva på dagen hemma i Sverige. Inräknat i den tiden är två bilresor, två flygresor och sex timmars tidsskillnad. Men nu är jag utvilad och ready för midsommarafton.
Dagen firas med lite släkt som kommer hit, och sill, potatis och allt det där andra vanliga. Hur firar ni?

Har inga bilder på den här datorn så det blir ett lite tråkigt textinlägg igen. Tänkte uppdatera lite bara! Ha en apgo midsommar!

Bal #4

Okej, balen var längesen och jag har redan lagt upp massa bilder därifrån, men det var ju en sån bra och fin dag och allt, så jag hoppas det blir en humörhöjare för er att återblicka lite!











PS. Detta var det sista tidsinställda. Imorgon kommer jag hem!!!

Mer kul grejor







Go-go-go-going to Washi!

Godmorgon! Här springer alla runt och gör iordning sig, för snart blir det smörgåsar med jordnötssmör och sylt, och sen drar vi till Washington över dagen. Ska hälsa Abbe Lincoln från er! Vi synes!

Gymnasiets spelberoenden

Jag har alltid varit en spelnörd och lätt offer för beroenden. Detta har lett till en hel del spelberoenden. Här är gymnasiets sådana! (ja, jag har brist på inläggsfantasi...)


Farmville. Spenderade hela höstterminen i ettan på min egen virtuella gård, liksom alla andra. Vem glömmer någonsin den ljuva Farmville-tiden?



Sen var det ju spindelharpan, som antagligen var det värsta beroendet av alla. Har haft spindelperioder av och på under hela gymnasiet. Vet inte hur många pluggstunder som har blivit dubbelt så långa för att jag skulle ha spindelpauser...



Hot dog Bush är antagligen nummer två på beroendelistan. Efter att ha spelat det mycket under barndomen, återupptäckte jag detta fantastiska spel i ettan. Efter att ha spelat det mycket i ettan, återupptäckte jag det sedan i trean. Tror inte att jag kan påstå att jag kommit ur detta beroende än... Bästa spelet någonsin!



Röj! Efter att ha spelat detta spelet ända sedan femårsåldern utan att ha förstått reglerna, tog jag mig i kragen och lärde mig det. Vet inte om jag tycker det är så kul egentligen, spelar det nog mest för att stoltsera med att jag kan reglerna.



Virtual city, virtual city, Virtual city. Hade en riktigt intensiv månad nu i våras när jag spelade Virtual city bokstavligt talat hela dagarna ibland. Det var nog det roligaste av alla spelen. Tur att jag tröttnade på det, annars hade jag nog suttit som virtuell stadsplanerare än idag.



Och så var det det roliga Draw someting! Älskar detta spelet, det är så kul att rita och kommunicera med folk i andra länder! Önskar att jag inte var lika trött på det här som jag tyvärr är nu.



Och mot slutet var det Seterra också, vilket antagligen är det nyttigaste av spelen (man blir en fena på geografi). Jag, Lollo och Sara hade en riktig Seterra-period ett tag i april. Förvånansvärt nog var jag den som var minst beroende av detta spel. Kanske ett tecken på att mina spelberoenden börjar avta.

Nä, tror inte det.

Ett favoritrecept

Howdy! Satt och kopierade mobilens innehåll, och stötte på ett pannacottarecept som jag inte visste vad jag skulle göra med för att liksom komma ihåg det. Vill inte att det ska försvinna i nåt dokument i datorns mappdjungel, så kom på idén att lägga det här på min ständigt aktuella och lättåtkomliga blogg! Så detta inlägg blir mest som en liten post-it-lapp till mig själv. Men feel free att göra lite pannacotta en ledig sommardag. För den är riktigt delicious.

Har tyvärr ingen bild på panacottan, vilket antagligen sänker inlägget till oläslighetsnivå. Den som orkat läsa såhär långt kan kan väl kommentera för att visa på sin briljanta läsförmåga!

Ingredienser

Pannacotta
100 g vit choklad
4 dl grädde (de flesta sorter funkar)
1 3/4 gelatinblad
1/2 dl socker

Hallonblandning (topping)
Hallon (andra bär kan också vara gott!)
3 msk vaniljsocker
Ev citron

Gör såhär

Pannacotta
1. Koka upp grädden
2. Hacka chokladen
3. Lägg i resten av pannacotta-ingredienserna i grädden. Låt smälta.
4. Låt stå i kyl i några timmar.

Hallonblandning (hälls varm på den kalla pannacottan, mmmm! gör den alltså när pannacottan stått i kylen ett tag. Lång parentes...)
1. Tina hallon i kastrull. Tillsätt resten av hallonblandnings-ingredienserna.
2. Häll på pannacottan.
3. Enjoy!

Go-go-going to Philly!

HAJ! Nu är vi klara med New York. Därifrån åkte vi igår till New Jersey, där det var urdåligt väder och helt folktomt. Hade nog varit en lite trevligare stad med sol och högsäsong, men vi hade kul ändå! Vi hittade en billig affär som var rena Ullaredet. De hade Elfs grejer med! Köpte den efterlängtade primern som varit slutsåld på hemsidan ett tag (snap Sara!) 
Något som var jättenajs i New Jersey var maten. Imorse brunchade vi på ett jättemysigt ställe:





Tror det kan ha varit den godaste frukosten jag har ätit. Väldigt snyggt att detta kommer efter mitt hyllnings-smoothie-inlägg, men detta toppar nog det där faktiskt.
Idag har vi åkt vidare till Philadelphia där vi bor hos en familjevän som heter Jeri. Vi bor i hennes barns gamla ungdomsrum som är urfint. Det känns som man är med i en film, det sitter lite klassfoton och baseballfoton på väggarna, och så springer det runt chipmunks i trädgården utanför. Har också hört att det ska finnas eldflugor på kvällarna. Kommer bli så ballt!
Om en halvtimma kommer Jeris vänner på födelsedagsmiddag. Känns lite smånervöst att prata engelska med dem, men det flyter på bättre och bättre!
Hörs senare!

Stekhet rekommendation

För typ en månad sen kom jag på världens bästa frukostidé - smoothie! Lätt och snabbt att göra och dricka, plus att man blir mätt. Man får i sig frukt och vitaminer, samt fibrer, eftersom det är havregryn i också! Jag har alltid haft så svårt med frukost, men nu har jag hittat helt rätt. Rekommenderas varmt, hett, stekhett!

Hur jag gör min favorit:
1. Skala och lägg en banan i en bunke.
2. Fyll på med lite hallon.
3. I med några matskedar kesella.
4. Häll några matskedar havregryn över.
5. Häll i mjölk.
6. MIX AND DRINK!

Det som är kul är att man kan experimentera lite också. Testade en med vattenmelon, en med kiwi och en med jordgubbar. Så himla bra! Så himla gott! Testa!



Här är den med vattenmelon!

Tjäna lite extraslantar

Den rubriken borde väl ha varit intresseväckande.
Jag har varit medlem på en sida som heter åsiktstorget ett tag nu. Därifrån får man mejl ibland med undersökningar som man får svara på. Genom att göra detta tjänar man poäng, vilka man sedan kan växla in mot presentkort!
Efter ett tag som medlem fick jag äntligen min belöning för några veckor sen! Två presentkort på hundra kronor, ett från cdon.se och ett från HM. Superbra! Dessutom är man med och skänker pengar till välgörenhet!

Här hittar ni åsiktstorget!

Dag tre i Nya York

Ska bara säga såhär. Igår var bannimej den fetaste, ballaste, coolaste dagen ever typ. Gör en bild-text-berättelse när jag kommer hem. Garanterar avundsjuka.

Idag ska vi vandra i Central Park, kolla affärer på Fifth Avenue och avsluta dagen på Times Square. Nu ska jag göra iordning mig. 

HEJHÅ!

Kul grejor








Dag två i Nya York

Hej! Ligger åter i sängen på hotellet, klockan är nio och alla hänger omkring lite på hotellrummet efter en lång dag. Idag har vi sett alla de stora sevärdheterna - frihetsgudinnan, brooklyn bridge, chinatown, empire state building osv! Det är så jädra coolt här!!! Och så himla mycket större än ja hade tänkt mig.
Har skitmycket ballt att berätta, men det får vänta, nu ska jag rensa kameran och sådära. BYE!

Nostalgitripp vs töntigt

Då var de tidsinställda inläggen igång! Och ni ska veta att jag börjar i tid. I skrivandets stund är det faktiskt den tredje maj. Jag sitter och skriver på min gula lilla skoldator som förmodligen är borta för evigt när det här inlägget publiceras. Snyft.

Idag har vi bestämt utspringslåt inför den stundande studenten. Alla fruktar inför studentdagens morgon då vi måste gå upp vid fyra typ. En religionsinlämning, filosofiprov, evolutionsprov, nationellt matteprov och den stora balen ligger och trycker på stressnerven.

Ute har det precis blivit grönt, den här veckan har medfört solbrännepremiären. Snart kommer antagligen den årliga larvinvationen där alla träden blir täckta av vitt spinn.
Idag gick jag barfota i gräset för första gången i år. Vännerna i parallellklassen är i Stockholm och uppdaterar på Facebook från Jensen's Bøfhus.

Inlämningar, nationella prov, balfix, studentfix alltså. Undrar hur avlägset det här känns när detta inlägg publiceras - efter studenten, efter sommarlovets första vecka, när gymnasiet är slut för evigt. Fick ni en nostalgritripp eller är dessa händelser så nära i tiden att detta inlägg bara blev töntigt? Hoppas på nostalgin!



Bild från idag!

C U!

PS. Det är möjligt att jag bloggar från resan med kom jag på. Så håll utkik efter det också!

New York New York New York

Godmorgon, här är ett icke-tidsinställt inlägg! Ligger just nu  i sängen och blickar ut över ett molnigt New York. Känns sjukt att klockan är typ 14 hos er nu, här är den 8 på morgonen. Efter två flygningar, massa timmar på Berlins flygplats och en biltur var vi äntligen framme. Kändes overkligt när vi närmade oss och "skylinen" uppenbarade sig. Det är typ som att man är i en film. Alla människor här är så besynnerliga på något sätt också, det är verkligen något speciellt med denna stad!
Idag ska vi åka runt i en sån där röd sightseeing-buss där man sitter på taket. Passar rätt bra, så trött som man blev igår.
Nu ska jag hoppa in i duschen! VI HÖRS



Bild ur bilrutan igår! Freakin cool dudes!

Da big apple, here i come

Nu sitter jag på flygplatsen. Snart flyger vi till Berlin för att sedan åka vidare till New York! Ska bli så jäkla coolt att komma dit. Det närmaste jag har varit New York förut är detta...



Typ en hyllningsbergochdalbana till New York på nåt tivoli. I've been around the world alltså!

HA DET NU SÅ FETT BRA HÄR HEMMA!
Och fortsätt kolla in bloggen, tidsinställda inlägg are prepared!

Nationaldagen

Good evening Sweden! Och glad nationaldag!
Har gjort mycket bra idag:

- Tagit min första springtur på typ tre år. Jag och Raz bestämde oss för att bli bodybuilders i sommar. Eller lite hälsosammare iallafall...
- Börjat packa lite smått inför USA-resan på fredag (shiiit!!!)
- Börjat fylla ipoden med musik inför resan.
- Ätit middag hos pappa.
- Ätit efterrätt hos pappa. Efterrätten får sin egen punkt i listan för att den var så gooood. Ananas, jordgubbar och glass! Riktigt somrigt och bra!

Det var typ det! Imorgon fortsätter packningen och förberedelserna för el viaje grande!



En 9gag på resetemat! Var ju i Pisa förra året, och det såg verkligen ut såhär. Meningen att det ska se ut som man håller upp tornet, men blir mest efterblivet. Men eftersom det är obligatoriskt så...



Det blir ju rätt coolt ändå. Eller...

Full rulle

Hey folks! Idag har det varit full rulle. Gick upp astidigt (9.30 ehe), åt frukost och tog sedan bussen till skolan och hämtade mitt lås som jag så dumt glömde där på studentdagen. Sen lunchade jag på McDonalds med Raz, Sara och Lollo som hade haft körlektioner, arbetsintervjuer och så, vilket gjorde att det blev ett rätt så lämpligt tillfälle att ses för en lunch.
Mätt och belåten tog jag bussen vidare till stan där jag mötte upp syrran. Vi vandrade runt en stund i Nordstan, varpå vi träffade mamma och åkte till en trevlig studentmottagning!
Och nu är jag hemkommen efter en lång dag. Slutligen fick jag också bokat den där jädrans uppkörningen och teoriprovet. Skönt att ha fixat det äntligen, men fy sjutton så nervöst det känns!



Nu ska jag göra det här! Inte gå ut och hänga hängmatta halv tio på kvällen då, utan tare lugnt, relaxa, chilla!

Vår film är äntligen klar

I mediekunskapen har jag, Anna och Lollo jobbat med en film av och på under hela läsåret. Dagen innan studenten (precis i rättan tid) blev den klar. Eller tja, det finns väl vissa grejer vi hade velat fixa till, men den är lagom klar iallafall!
Syftet med filmen var att marknadsföra Ale Gymnasium. Seriösa dokumentärer var aldrig vår grej riktigt, så vi tänkte att vi skulle slopa all fakta och logik, och istället försöka skildra den härliga känslan och stämningen på skolan. Vi brainstormade idéer, ritade storyboards, bokade kameror, skådespelare, salar, köpte fika åt skådisarna, tajmade hissar, placerade mikrofoner på konstiga ställen och sådär. Sen letade vi musik, och slutligen satte vi oss i redigeringsrummet i några veckor.
Och här är alltså resultatet äntligen. Även om den är lite B på sina ställen, så är jag skitnöjd! Det har varit så himla roligt och jag tycker vi har lärt oss massa! Det är ett steg upp från filmerna man gjorde när man var tolv iallafall!

Innan ni sätter på, ändra gärna till HD-kvalitet på kugghjuls-ikonen i högra hörnet, så att ni får the real deal!



Glöm inte att trycka på "Like" uppe i högra hörnet också!

PS. Det finns ganska många så kallade moviemistakes. Hittar ni dem? Hoppas inte det...

Visst var vårterminen lång men den sprack som en ballong

Jag har tagit studenten, jag har tagit studenten osv osv osv!!!!!!! Freedom has arrived. Sommar. Lov.

Ja, studentdagen var lätt en av de bästa i mitt liv. Okej, morgonen var sådär. Det var så mycket nervositet, stress och oro, men allting släppte när dörrarna öppnades och vi fick springa ut (symboliskt nog). Alla tankar försvann och man sögs in i något slags lyckorus som varade hela dagen, natten och nästa dag.
Sen åkte vi flak, vilket antagligen var det bästa av allt. Då blev friheten liksom på riktigt. När jag anlände till min mottagning hemma, anlände också trötthet och huvudvärk, efter allt hopp och skrik på flaket. Fick dra mig undan och ta en tupplur mot slutet. För jag skulle ju på studentfest på kvällen också. Blev inte så mycket sömn, men dagens perfektion fortsatte - jag fick tillbaks min pigghet och huvudvärken släppte på något magiskt sätt precis när det var dags.
Sen dansade jag hela natten och slutligen anlände jag hem och störtdök ner i sängen efter 22 timmars vakenhet.



Raz, jag och Sara lika glada när vi "tog studenten" från dagis för 13 år sedan!

Jessica gästbloggar!

Äntligen dags för den efterlängtade gästbloggningen av mig, Jessica, Linneas syster. Den senaste halvtimmen har jag spenderat med att skriva ett långt inspirerande inlägg till er goingar som tog studenten igår, sedan upptäckte jag att jag inte kunde lägga in bilder om jag när jag bloggade från mobilen utan att ladda ner blogg.se appen, så jag ställdes inför ett tufft beslut; Skulle jag posta inlägget utan bilder, eller skulle jag ta bort inlägget, ladda ner appen och skriva ett nytt med bilder? Jag valde det andra alternativet, för vad är ett blogginlägg utan bilder? Ungefär som en korv med bröd utan ketchup, som en glass utan strössel eller som en studenttårta utan grädde...

Tyvärr kommer jag inte att skriva om min fina text till er, men Linnea har sagt att ni redan har fått höra tusentals olika tal från olika personer med samma innehåll, så jag tror att ni klarar er. Däremot kommer jag nu att bjuda på en härlig bildbomb från gårdagen, dock är bilderna tagna med min iPhone så det blir inte superkvalitén som ni är vana vid

Enjoy!

RSS 2.0