Åt skogen

För två veckor sen innan Trollhättan blev Slaskhättan var det helt fantastiskt vinterfint. Så en eftermiddag åkte jag, Chris och Jonatan till skogen i närliggande Halleberg för att pulsa lite i snön. Fotade också såklart, här kommer några första bilder!


Nyårsafton

På nyårsafton kom Sara till Trollis och firade med mig och Chris.
 
 
Vi möttes strax före fem nere i stan. Därifrån vandrade vi ner till slussområdet, där det var massa hejhå på gång. Först hölls det tal och slussades.
 


Även om jag är kritisk till fyrverkerier, så måste jag medge att det här var typ det coolaste jag har sett. Trollis hade hyrt in en fyrverkeriexpert som hade satt ihop ett jädra häftigt program av fyrverkerier i luften och på vattnet (!), med Sagan om ringen-aktig musik till.Glitter överallt.


Tog mitt livs första riktigt lyckade fyrverkeribild!Sen gick vi hem till oss och knappade in onlinepizza på datorn...45 minuter senare högg vi in! Så himla bra nyårsmat för övrigt. Förra året lagade mat hela dagen, fett ovärt!

 
Efter pizzan högg vi in på nästa delikatess, nämligen våra quiz! Jag och Sara är quiz-crazy, så vi bestämde innan att alla skulle göra varsitt quiz i förväg. Efteråt var vi inte nöjda ännu, utan quizade vidare på youtube. För att sammanfatta var det en mycket rolig och bildande nyårsafton.

Julbak

För den som inte kan släppa att julen är över och vill ha lite julkänsla igen kommer här ett perfa inlägg.Nämligen från en julbakdag vi hade så fort det blev ok att börja jula sig i slutet på november.Vi gjorde det ihop med våra underboende grannar, Madeleine och Andreas, eller som vi föredrar att kalla dem, Madde och Adde. Här rullades det lussekatter, vilket blev lite av en tävling. Tycker man ser det på Chris ambitiösa kroppshållning och intensiva rullning.Chris och jag!

 
Gjorde skumtomtefudge också såklart!
 


När lussebullarna skulle jäsa passade vi på att också göra det.Sen fick Madde pluppa i russin.Till sist kunde vi hugga in på julbuffén. Detta är så himla gott första advent, för att sedan bli så äckligt efter jul. Tur att man inte julfrossar året runt.Gjorde knäck också och lärde oss att cashewnötter funkar mycket bra i brist på mandel!


Avslutade kvällen med att spela Halo. Startskottet för vårt lite mer intensifierade umgänge i höst var att någon skapade Facebook-chatten "Fight!" och frågade "Halo ikväll?". Sen dess har vi typ kört Halo varje gång vi setts...

 
Måste även bifoga denna groupie.

2015 #3

SEPTEMBER
 
Har tydligen inga vettiga bilder härifrån. Jag pluggade på och Chris inledde en liten karriär som statist. I år dyker han troligen upp i Saltön samt filmerna Flykten till framtiden och Jag älskar dig. Ska bli så jädra kul att se!
 
OKTOBER
 
 
Jag och Chris var på Tallest man on earth-konsert, svinbra!

 
Jessi fick jobb på Condeco och såg ut som en "1700-talsjänta".
 

Var på inspelning av På spåret! Fick se favvolaget Jesper och Elisabet.
 
NOVEMBER
 

Gick på en Trollhättig naturtur med Chris och Jonte.Tävlade mot Raz i Saras episka musikquiz.

 
Mysfikade efter tenta i internmedicin.

DECEMBER
 

Var på Oral B-föreläsning och fick bästa goodiebagen ever!!!!!!!!!!!!Tabbade till det med tekniken igen. En kväll när Chris kom hem fick jag veta att jag hade haft denna på min snapchat-story ett tag. Så himla föräldra-aktigt av mig.SF hade den Linneigaste tävlingen ever, nämligen en Snobbentävling, som jag vann! Priset var två biljetter till Snobbenfilmen <3333333333333Blev äntligen lite vintrigt ute!I skolan hade vi öron-näsa-hals-kurs parallellt med borrdagar, där vi fick borra mönster i plastpluppar.


SAKS hade en gåta varje dag i december- Denna dag svarade Elin rätt och vann en julmust som vi skålade med under en julig lunchrast. Gåtan var "varför är det så billigt att vara Lucia?". Nån som kan klura ut svaret? Sara, du efterfrågade ju en ny tävling här på bloggen, så här har du!Dagen före julafton firade vi hos pappa och Maria.Och julafton hos mamma, där jag bodde under julveckan. Jag och Jessi spelade gamla spel på PS2, det självklara valet när vi får lite tid tillsammans.

 
Var på Ikea några gånger igen för lite sovrumsupprustning. Här kommer jag med en klädställning, och det får bli sista bilden i min årsresumé!

2015 #2

MAJJessi fyllde 20, vi fick fin tårta hos pappa och Maria. Efteråt åkte jag och Jessi och såg Kristina från Duvemåla, vars låtar blev en stor del av mitt 2015-soundtrack.Lärde mig Shuffleboard!

 
Det var rätt lugnt i skolan, så hann med några picknickar.
 
 
Samt motsatsen till picknick(?)
 
 
Sushi med pluggänget en regnig dag.

JUNI
 

Äntligen sommarlov! Hyrde ut lägenheten och bodde hos mamma ett tag.

 
Några veckor fick jag och Chris låna pappa och Marias hus. Pappa brukar inte vara så noga med matdatum, och det är ju ofta bra, men det här var nog det äckligaste (och coolaste) jag hittat i hans kyl. Så här ser alltså en öppnad creme fraiche ut efter ett halvår.
 
 
Tapasade med Chris, Jessi, Emil, mamma och Tomas.
 
JULI
 


Åkte till Skäret med dessa två och Chris.Bodde lite mer hos pappa, blev tyvärr inte så många såna här dagar pga trökväder.Några dagar åkte vi dock till skogen, där jag var helt lyrisk. Vill göra det mer!


Mamma fyllde år och hade som vanligt ett fint sommarfirande. Vill också fylla år på sommaren, allt är så fult när jag fyller år i februari!
 
AUGUSTI
 
 
Jobbade på HSB tre veckor. Ibland kom Chris och picknick-lunchade med mig. En dag fick han vara med i Kungälvsposten på vägen hem.
 


En helg hälsade vi på pappa och Maria i Skäret. Här är vi på vandring i Mölle.Random kul bilder blev större än statusar på Facebook. En dag lurades jag av en sådan.
 


Skolan började igen.
 
 
Och den sista augusti fick vi flytta tillbaks till Trollis igen. Dat moment när man packat upp och ska hugga in på sin favoritpizza som man saknat hela sommaren, aaaaaah...

2015 #1

Trots blandad kvalitet passar jag på att få lite användning för årets telefonbilder. Här kommer därför 2015 genom mobilkameran!

JANUARIBörjade termin 2 med att studera tandanatomi och göra egna tänder. Här är min 36:a!


Och massa plugg vid köksbordet hos mamma.
 
FEBRUARI
 


Pappa och Maria flyttade, så vi hjälpte till under en mycket kaosig dag.Det var vinterfint på hemmaplan.

 
Fick till och med en nostalgisk skidkväll med sis!På halvtid bodde jag hos Chris. På denna plats i soffan blev jag magsjuk för första gången i vuxen ålder och skapade en besatt av Halo. För den som undrar är jag fortfarande så fäst vid detta spel att jag fick en Halo-tröja av våra grannar igår...

 
Skallens delar blev lite av en symbol för våren, pluggade på det väldigt mycket och länge. Här satt vi och genrepade inför duggan genom att skicka runt ett kranie och snapchata de svåra delarna till varandra.


Fick en egen yogamatta i födelsedagspresent. Yoga var lätt en av de bästa grejerna med 2015. Har gjort så himla mycket väl för både kroppen och knoppen!

MARS
 

Hade turen att få se solförmörkelsen på väg till skolan. Kändes precis som att jag var med i Heroes.
 
 
Hade några fina eftermiddagar framför Game of Thrones hos Siri och Anna. Här passade Siri grannhunden!
 


Och så i slutet på mars fick vi äntligen flytta! Närmare bestämt till tvåan i grannhuset, så det blev en dag av flyttande till fots.

 
Fick hjälp av vår grannvän Daniel. 

 
Blev många turer till Ikea under detta år.
 
APRILPluggade embryologi under påsken.


Traditionell påskmiddag hos mami.

 
Träffade Annika och Mellis i Slottsskogen! En mycket trevlig dag trots att det ser sjukt kallt ut. Nästa inlägg blir nog varmare hoppas jag!
RSS 2.0