Mer paj tack!

Idag är jag iväg på utflykt med Christoffer. Här får ni lite mer gott från igår att kika på tills nästa bloggning!
 

Paj och lemonad

Idag har vi haft mormor, morfar och hunden Raja på besök. Mamma hade lagat jättesupergod mat. Som efterrätt blev det paj med rabarber, vit choklad och jordgubbar. Till detta hade mormor gjort rabarb- och jordgubbslemonad. Väldig fin och idyllisk sommarmåltid. Nu sitter jag proppmätt i fåtöljen. Fast jag hugger in på Marabou ändå såklart, hehe!

 

Hair, flow it, show it

Både jag och Jessie J har färgat våra hår den senaste veckan. Såhär ser vi ut nu!


 
Hejdå!

Trilogi i biologi

Biologin var helt klart den roligaste delen av det här skolåret. Det är så mycket lättare att ta in, ta till sig och fascineras av. Den första delen var ganska basic. Den handlade om celler, mikroorganismer, genetik och växter. Vi fick odla och studera bakterier. Bakterietokiga jag went nuts.
Del två handlade om kroppen. När jag läste om immunförsvaret fick jag typ en religiös upplevelse, blev helt betagen över hur himla fantastiskt det är. Hade världens kick den kvällen...
När vi läste om njurarna fick vi göra den välkända exkretionslabben, aka kisslabben. Då fick alla gå och kissa i en mugg en gång i halvtimmen, samtidigt som vi fick dricka olika vätskor. Jag hade turen (not) att få dricka saltvatten, medan andra fick citrondricka, mjölk eller öl. Medan njurarna jobbade fick vi undersöka kissets pH, densitet, salthalt mm. Det var så himla kaosigt och konstigt att det blev ganska kul till slut.
Under den tredje delen gick vi på exkursioner i botaniska trädgården. Första gången skulle vi lära oss löv. Andra gången fick vi fiska upp djur ur en myr, och gå på en tour från naturens topp till botten. Kommer sakna dessa naturturer med härligt passionerade "lärare" och lika intresserade klasskamrater!
 
 
Blev ganska hjärntvättad av lövturen, gör numera inget annat än att identifiera blad när jag är ute på promenix.

Midsommarhelgen

Har haft en jättego midsommarhelg. Detta gjorde jag:
Torsdag: Var hos Sara på pre-midsommarfirande. Hon hade gjort världens finaste dekorering och mat, och vi hade lika trevligt som det var fint. Bildinlägg på g!
Fredag: Hade en lugn midsommar hemma. Åt sill, färskpotatis, gräslök och grill. På kvällen kom Sara förbi och hängde med mig och Jessica. Senare joinade även Raz.
Lördag: Var på ICA med Jessi. Vi skulle köpa lite basicgrejer, men åkte hem med mest non-basic-grejer. Men vi var väldigt ambitiösa. Vi luktade igenom alla sköljmedel, tittade igenom alla ägg, mjölkar och pålägg innan vi gjorde våra goda val. Efteråt tog jag en springtur för första gången sen förra augusti typ. Sen proppade jag i mig Center. Hehe.
Söndag: Var vi på Allum med Jessi, mamma och Tomas. Efteråt åt vi kinamat på en najs restaurang. Sitter och fantiserar om den maten nu för att jag är så hungrig. Bör nog bege mig mot köket. Vi hörs!


Saras Frode hälsar mjau-godnatt!

Kosläpp

I mitten av maj var jag på kosläpp med Christoffer, mamma och Tomas i Kungälv.


Vid ettiden skulle korna släppas ut för första gången efter en hel säsong inomhus. En färgglad ram av människor kantade hagen där utsläppet skulle ske.


Efter en kylig stunds väntan skymtades en traktor, och stämningen steg i folkhopen.


Mitt i hagen stannade den, några bönder klev ut och öppnade kornas vagn. Och så sprang de ut! De tog några friska varv runt hagen och stannade då och då för att äta färskt, mumsigt gräs.


Alldeles snart öppnades en vagn till. I den fanns två sockersöta kalvar. De var lite mer tveksamma när de trippade ut. Men snart fick även dessa fart. Den ena sprang rakt genom hagen till ett hörn, där den hittade en lucka i stängslet och rymde sin väg.
 

Den andra tog en tour längs stängslet och blev en riktig publikfavorit.


Se vilka snälla ögon den har!!


Resten av folket fotade lika mycket som jag.


När den stora kogruppen fick syn på kalven började världens hunt typ. När de fick fatt på lillen hittade den sin mamma. Sen gick den samlade gruppen runt och betade gräs, kalven sida vid sida med sin mor. Så fint!


Senare fick man även fatt på den förrymda kalven, som enligt proceduren också först blev jagad och sedan upphittad av sin mamma. De promenerade en stund tillsammans.


Kossan hittade en perfekt kli-sten.


Såhär gött var det!

21 juni

Ha en fin och somrig midsommar, små grodor!

 

Cykeltur

Idag fick jag och Jessi för oss att cykla till Nol. Det var superlängesen jag cyklade sist. Men det var himla roligt och minst lika jobbigt. Vet inte om jag nånsin har tagit ut mig så mycket som på hemvägen där. I sista uppförsbacken såg jag nästan svart och när jag äntligen klev av cykeln vek sig benen när jag försökte gå. Fast det var ganska kul. Gillar det lite när kroppen flippar sådär.
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och förbereda mig för massiv träningsvärk imorgon. Ska bli så spännande så jag döööööör!

 
Jessi var riktigt bikerchic!

Liseberg

För en vecka sen var jag på Liseberg med Emma, Sara, Lollo och Raz. Vi åkte massamassa, blev solbrända, åt hamburgare, provade kaninöron, jag frälstes av Uppswinget, Lollo och Emma vann sig lite godis. Vi insåg sorgset att inte var barn längre när vi knappt fick plats i en flumeridebåt och när vi inte längre var en del av besökarnas genomsnittsålder. Vi åt plättar med mjukglass, tyckte synd om och roades av Sara som tyckte att Göteborgshjulet var det läskigaste man kunde åka. Sen åkte vi till sist hemåt efter våra tio timmar på nöjesparken. Är fortfarande förbryllad över hur jag orkade, man är ju inte den ungdom man en gång var vetni.

Fotade lite grann med telefonen!

Måndag

Har haft en väldigt lovig måndag. Gick upp vid tolv, läste en god bok i solen, råkade bränna mig lite, påbörjade ett pussel och såg på The Middle med Jessica. Vad tycker ni om den serien?
Tänkte bara uppdatera lite, är så bloggsugen hela tiden. Men nu får det vara läggdags! Jag lämnar er med en preview på ett kommande inlägg:

 
 
 

Sommar

Senast handlade det om vårbad. Nu är det sommar, sommar, sommar! Lovar att ni inte behöver vänta till hösten på nästa inlägg. Är ledig nu. På riktigt. Kan sova, läsa, se på serier, fota, åka på utflykter eller blogga hela dagarna. Ingen mer skola.
Basåret avslutades med en tenta för två veckor sen. En väldigt intressant tenta, fast den största av alla, en riktig nagelbitare, la grande final. På morgonen var det himla nervöst, men tentan skrevs och på kvällen picknickade vi i Slottskogen med basårarna. Sen var det slut.
Efter det väntade jag nervöst i en vecka på resultat, och därefter kunde jag börja somra på riktigt. Och det planerar jag att fortsätta med ett tag. Ska demonstrera genom att äta glass och jordgubbar nu.
 
 
Hörs snart igen!
RSS 2.0