Halloween

Glad halloween på er, era spöken, häxor och pumpor!


Hade jättekul med den här bilden i Ps för något år sen och tänkte att den skulle passa sig för halloween på bloggen, men glömde publicera, och har stört mig på det sedan dess. Så i år gör jag ett tidsinställt inlägg för att slippa ett år till av denna pina!

Oktoberhändelser

Det har äntligen hänt lite grejer på jobbfronten för min del! På bara två veckor har jag gått från att knappt göra nånting (som brukar klassas som vettigt då) till att ha både tre jobb och skola. Det började med att jag såg en annons i tidningen och fick börja jobba lite hos en familj på en gård, där jag fick köra lite ärenden och rensa i ladan, vilket var roligt. Sen dök det upp lite kuvertjobb på Tudor som jag brukar få göra några gånger om året. Och så i måndags ringde HSB och ville ha en vikarie på sitt kontor i Göteborg. Så nu ska jag jobba heltid där i 4-6 veckor, klockan 8-17 om dagarna, och försöka hinna med de andra jobben plus skolan på kvällar och helger. Detta känns enormt stressigt. Men att få jobba på riktigt för första gången, att få en riktig lön och att känna sig lite mer vettig, det känns himla fint ändå.

 

20 oktober

Den tjugonde oktober är inte ett datum som alla andra, utan det är ju Christoffers födelsedag! Hurra hurra hurra! Nu ska jag åka och fira!


Linnea & Chris på Nordens ark

Den nittonde juli tog vi en tripp till Nordens ark. Såhär var dagen!Vi kom in i parken och föll genast för denna get, så Christoffer fick posa med den!Så kom vi till en av mina favoriter, den röda pandan. Där var det riktigt chill.Godmorgon!Pandorna bodde granne med dessa. Sydlig pudu heter de. Pudu puda på latin. Kan ha gjort lite research inför detta inlägg...Vi vandrade vidare till fjällugglan. Det är en sådan som spelar Harry Potters uggla Hedwig i filmerna!Somliga var riktigt entusiastiska över dessa coola fakta.I grodhuset hittade vi den här nöjda grodan. Ser ut som en riktig livsnjutare.Utanför satt denna tvättliga.Efter en fika- och vilorast bland ca 99% barnfamiljer, gick vi vidare. En vitryggig hackspett var nästa djur.Sen kom en utter som högg in på en köttbit.Och snöleopardbebisar som utforskade omgivningen.Det gjorde vi också.Jag fick syn på ett lövhav vid sidan av vägen och gick bananas. Har en liten besatthet av det knastrande ljudet som uppstår när man trampar på löv, ifall någon hade missat det.Vidare på vägen vakade några skruvhornsgetter över oss. Hittade en bild på en sådan på Nordens arks hemsida. Tyckte den var ganska lik Ethan från Lost, håller ni med?Vi gick över till andra sidan bilvägen till lantgården, där ölandsgäss ruled the school.Det fanns det kaniner också......som ju vi tycker rätt så mycket om. Hittade två till i souvenirshoppen...


...som var vårt sista stopp. Nöjda och trötta for vi hemåt igen efter en djuriskt bra dag! (Fyndigt värre)

Barcelona #5

Sista delen av sista Barcadagen!Vi var alltså vid La Pedrera, och tog nu hissen upp på taket!


Ett riktigt ballt tak, tyckte vi.Med ball utsikt också!Pappa gick loss med sin iphone såklart.Alla de här formationerna var skorstenar!Man kunde slå sig ner i något av många valv. Ni ska veta att dessa leenden är sjukt påklistrade......för egentligen kände sig alla såhär. Att inte bara ha ont i fötterna och vara svettig, utan nu även vara hungrig, då är livet tufft alltså...Så vi började vår tur ner igen, nu genom hela huset. Vinden hade blivit ett museum tillägnat Gaudí.Sen kom man ner till lägenheterna, varav några inte var bebodda, utan också var museum, och visade hur lägenheterna såg ut på den gamla goda tiden.I barnrummet hängde några fina kläder. Håkan Hellströms bebiskläder där i mitten eller?


Hade varit fint att ha ett sånt här fönster!Så kom vi ut igen. Urtrötta slog vi oss ner på första bästa restaurang.Pappa fick sig en efterlängtad öl. "Den här hamnar på topp tio-listan över bästa öl moments", sa han.


Och så kom det mat. Observera mängden öl i glaset. Är man törstig så är man.


Jag åt sån där pastaröra som jag ääääälskar.Efter ett sista dopp i poolen, följde en sista tur på stan.Trött på att posa, som sagt.

 
Vi gick in i en stor kyrka som var väldigt fin också.
 


Jessi gjorde några sista vift med solfjädern.Och som avslutning provade vi på sangria. Det var helt okej fakiskt.


Och så var resan slut! Hasta la vista, ses på tisda!
RSS 2.0