Barcelona #4

Dags för sista dagen i Barca. Det var en lång en, så jag tror bestämt att det får bli två inlägg ändå!Äntligen var det dags att besöka Barcelonas troligen mest kända sevärdhet. Här står pappa och Jess och tittar upp på den...La Sagrada Familia såklart!"Gaudís ofärdiga storverk. Kyrkan med sina symboliska fasader...", babblade pappa och utgjorde material till Jessis Barcelonafilm, som för övrigt blev riktigt grym.

 
Kan förstå att det inte räckte med en livstid för att få klart en hel kyrka med sånt här.När vi kom till kyrkan var vi orutinerade och hade inte läst på om biljettköp online. Så istället möttes vi av en hundratals meter lång kö som ringlade sig runt hela kyrkan och bestämde oss för att inte gå in. Men vi höll humöret uppe ändå. Vissa kanske lite överdrivet mycket?För att kompensera överdrev vi med foton från utsidan istället. Gick runt exakt överallt och fotade loss.Även utan att ha stått i en timlång kö var vi varma och trötta i fötterna, så vi helade oss själva med lite glass!


Jag tog denna nostalgiklassiker.I parken utanför stod denne flöjtspelare och spelade... vet inte hur jag ska förklara det, men såna där extremt cheerful vandringslåtar typ. Vi tyckte det var himla roligt iallfall.Sen gick vi in i en av alla likadana souveniraffärer som låg överallt, men som ändå hade lite söta grejer.

 
Det genomgående temat var Gaudíinspirerat (vad är inte det i Barce?). Jag köpte varsin mosaikuggla till mig själv och Chris.
 


Vi tog tunnelbanan vidare till nästa stopp. Här viskade pappa till mig "Hehe, Jessica har ju hela tunnelbanesystemet i huvudet".Jepp, mer Gaudí. Denna gång La Pedrera, ett lägenhetshus som han har designat. He was one productive dude asså.Efter att ha stått i en lite mer skonsam kö än vid Sagrada, så kom vi in. Här är innergården, plus ett färgglatt resegäng.Uppåt var det också fint. Sen fick vi komma ända upp till staketet där uppe, men det får bli to be continued på det. Nu ska jag plugga vidare här!

Konfa

Bjuder på lite foton från kusin Cornelias fina konfirmation som ju var för ett tag sen. 


 


 
 
 
 
 

Barcelona #3

Såhär gick det till den tredje dagen i Barcelona!Jessica hade spanat in ett mackställe som hade glutenfritt, så dagen började med att vi gick dit och köpte vår lunch.Vi fortsatte färden genom fina gator.Pappa och Jessica trivdes där.Inte minst för att Starbucks bjöd på gratis drinkar.Vi hamnade återigen på La Rambla, där ett och annat FC Barcelona-fan syntes till.Efter att ha frågat några spanjorer vart det låg, så hittade vi ett av dagens mål: saluhallen La Boqueria.Tvingade såklart gänget att posa innan vi gick in. Jessica hade tröttnat på normala poser vid det här laget.

 
Vi kom in och möttes av mat i alla färger och former.Det fanns frukt.Fisk.Smågodis.Storgodis.


Och så det bästa, smoothies i exakt alla smaker, och billiga också!

 
Jag köpte en såklart, med jordgubbkokossmak.


Jessica också, i en fräsig färg.

 
Pappa köpte en med citronsmak. Den var rätt sur. Han var ungefär lika nöjd som han ser ut här.


Sen gick vi ut på gatorna igen och passerade denna byggnad som förr var en paraplyfabrik.

 
Vi satte oss i hamnen, kikade på färjor och högg in på våra köpta mackor.Så fortsatte vi till ett köpcenter där vi gick in lite spontant. Vet inte om det var air condition, shoppinglust eller detta coola spegeltak som lockade mest.Kan ha varit spegeltaket...Efter att ha fyndat lite i affären Pull & Bear och varit inne på en ascool toalett med olika teman i båsen, så fortsatte vi till nästa ställe som pappa hade kikat ut. Nämligen en pytteliten och tydligen superkänd tapasbar. Vi åt några köttapas och provade ställets egna vin. Som att det inte redan snurrade tillräckligt i huvudet av kaoset där inne.
 

Nu var vi trötta och kunde inte tänka oss något bättre än en stund vid poolen igen, idag med en tallrik nachos.
Kvällen spenderades på kvarterets köpcentrum, där jag hittade min ryggsäck, som inte har lämnat min rygg sedan dess. Avslutade gjorde vi med sushi på hotellrummet och redigt ont i fötterna.

Ny månad

Vill börja det här inlägget med att säga att jag inte har spelat Roller Coaster oavbrutet sedan mitt senaste inlägg. Kan ändå förstå att man skulle kunna tro det om mig... Men en del spelande har det allt blivit. Och så har jag tittat massa på Greys Anatomy, photoshopat och hittat på skojigheter med vänner och familj. Men det har också blivit lite nyttigheter gjorda. Jag har anmält mig till Engelska 7 på komvux och också börjat läsa den. Och så har jag städat massor (jag snackar heldagar), och börjat söka jobb. Sammantaget kan man säga att augusti har varit både rolig och lite orolig. Men nu är det september, och den ska förhoppningsvis bli en mindre orolig och mer bloggrik månad än augusti!


Snart kommer det mer Barcelonabilder, tills dess får ni hålla till godo med denna bild på turistar-Jessi.
RSS 2.0