Pilane

I somras åkte jag och pappa på utflykt till Pilane. För tusentals år sen var det en boplats och ett gravfält, men sedan 2007 är det istället en konstutställning med nya fiffiga konstverk på besök varje sommar.Oh, just det, det är en fårhage också. Så det är alltså en slinga man går i en fårhage med massa konstverk som man stannar till vid. Hur grymt?!


Först, bredvid ett gäng får under ett träd stod denna megaskallra.Sen några barn som hade tagit sommarlov från sin vägskylt.Apa med skadat huvud. Tror att dess ordinarie plats är utanför ett sjukhus i Bristol tillsammans med fler sittande apor.Detta småkusliga konstverk kallas Days of Judgement... Samma konstnär som ovan, Laura Ford. Även hon som har gjort den gråtande flickan på Göteborgs central.Denna virvlande sak premiärvisades på Louvren.Och så en till av Laura Ford. Tycker verkligen om hennes grejer.En annan uppsättning, som blev till något helt annat varje gång man tittade från en annan vinkel.Pappa med en gottepåse.Och så en haj i det klippiga "korallrevet".Gottepåsens innehåll."Self portrait of inner turmoil".Vandrade vidare genom några fina träd.I denna myshörna kunde man betrakta utsikten.


Pappa passade på såklart.Vidare till nästa grej.Som var dessa färgglada rektanglar, också helt annorlunda om man kollade från ett annat håll.Uppspicade ruiner från ett tempel som stod där för något år sen.


Och så hade vi gått hela slingan. Tycker Pilane är en av de bästa sommarutflykterna, åk dit om ni är konstintresserade eller bara vill gå en färgstark promenad!
Kommentarer
Josefine

Wow, vad häftigt! Vart ligger det någonstans?

Svar: Eller hur! På Tjörn!
linneatrea.blogg.se

2015-01-17 @ 16:47:16
URL: http://accordingtomeee.blogg.se

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0